ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОЗ назвало фейком нашестя отруйних павуків в Україні

Міністерство охорони здоров'я спростувало фейк російської пропаганди про нашестя отруйних павуків в Україні. Про це МОЗ повідомляє у своєму телеграм-каналі.

“Жодного масового звернення по меддопомогу через павуків не було. Єдиний випадок – укус павука каракурта в Одеській області. Постраждалий наразі отримує необхідну допомогу в лікарні, і його стан стабільний”, – йдеться в повідомленні.

Фото – МОЗ

Водночас МОЗ зазначило, що цьогорічна спека дійсно активізувала павуків, але не більше того – летальних випадків не було. 

“Тож, якщо вам раптом “пощастить” зустрітися з отруйним павуком, не панікуйте – просто зверніться до медиків. Випадки, коли укуси найотруйнішого павука в Україні призводять до смерті, практично не трапляються”, – зазначає МОЗ.

Які фейки раніше спростовувало Міністерство охорони здоров'я

Як повідомляв ІМІ, 30 липня 2024 року Міністерство охорони здоров'я спростувало поширену в телеграм-каналах неправдиву інформацію про розповсюдження гарячки Денге в Україні.

На початку листопада 2023 року МОЗ спростувало поширену в інтернеті інформацію щодо спалахів гепатиту А в областях та впровадження через це карантину.

Також міністерство спростовувало інформацію про дефіцит ліків в аптеках

Liked the article?
Help us be even more cool!