ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Молдова заблокує 22 сайти російських пропагандистських медіа

Фото – oda.zht.gov.ua
Фото – oda.zht.gov.ua

У Молдові заблокують 22 інтернет-портали з Росії. Відповідний указ 24 жовтня підписав голова Служби інформації та безпеки (СІБ) Олександр Мустяц, повідомляє молдавське агентство NewsMaker.

В указі йдеться, що СІБ має право вносити зміни до списків онлайн-джерел, доступних у країні для перегляду. Зокрема, це стосується “інформації, яка надходить від органів державної влади держави, яка перебуває у військовому конфлікті й визнана державою-агресором”.

Так, у Молдові планують заблокувати доступ до таких сайтів: RT, “Звєзда”, “Царьгород”, НТВ, ВДТРК, Рен-ТВ, “Мир”, РТР-Планета, “Вести”, ТВЦ, “Спас-ТВ” та інші.

Як повідомляв ІМІ, з Молдови 13 вересня депортували керівника підконтрольного Кремлю видання “Sputnik-Молдова” Віталія Денісова, заборонивши в'їзд до країни на 10 років “у зв'язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці країни”.

Молдова регулярно блокує сайти російських пропагандистських медіа. Зокрема, були заблокували п’ять сайтів російського державного пропагандистського медіа Sputnik. Раніше спецслужба розпорядилася заблокувати в Молдові портали sputnik.md, gagauznews.md, ehomd.info, rta.md, moldnod.ru та деякі інші. Після блокування Sputnik запустив нові сайти.

2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

2 червня 2022 року парламент Молдови ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, згідно з яким не менш ніж половина контенту, що закуповується за кордоном, має бути з країн ЄС, США, Канади.

Liked the article?
Help us be even more cool!