ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові заблокували ще п’ять сайтів російського пропагандистського Sputnik

23.03.2023, 12:50
Фото – Sputnik
Фото – Sputnik

У Молдові заблокували ще п’ять сайтів російського державного пропагандистського медіа Sputnik. Про це 22 березня повідомила Служба інформації та безпеки країни, повідомляє Newsmaker.

Так, заблокували сайти: sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.sputniknews.com, sputniknews.ru та md.sputniknews.ru. 

Рішення заблокувати їх ухвалили через публікацію на них неправдивої інформації, яка загрожує національній безпеці в умовах надзвичайного стану, зазначила Служба інформації.

У службі також повідомили, що вже звернулися до провайдерів мережевих та/або електронних комунікаційних послуг. Вони мають негайно заблокувати доступ молдавських користувачів до цих сайтів.

Згідно з розпорядженням комісії з надзвичайних ситуацій від 23 березня, інтернет-провайдери та мобільні оператори зобов'язані негайно блокувати онлайн-ресурси, які поширюють фейкову інформацію.

Раніше спецслужба розпорядилася заблокувати в Молдові портали sputnik.md, gagauznews.md, ehomd.info, rta.md, moldnod.ru та деякі інші. Після блокування Sputnik запустив нові сайти.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу у відповідь "на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України".

У лютому 2023 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії тимчасово обмежила доступ до низки пов'язаних з російськими пропагандистськими ЗМІ сайтів (здебільшого під блокування потрапили регіональні дзеркала Sputnik і RT) на території Латвії до зняття санкцій Європейського Союзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!