ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З Молдови депортували керівника Sputnik-Молдова та заборонили в'їзд на 10 років

Фото – igm.gov.md
Фото – igm.gov.md

З Молдови 13 вересня депортували керівника підконтрольного Кремлю видання “Sputnik-Молдова” Віталія Денісова, заборонивши в'їзд до країни на 10 років. 

Про це повідомила пресслужба Генінспекторату міграції Молдови, пише молдовське видання NewsMaker.

Як зазначила міграційна служба, 56-річного громадянина Росії вислали під конвоєм з країни, оскільки він “втручався у внутрішні справи країни, створюючи загрозу інформаційній безпеці РМ”.

“Рішення про видворення іноземця ухвалили у зв'язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці нашої країни”, – повідомила міграційна служба.

Там зазначили, що, згідно із законом, іноземця можуть оголосити небажаним, якщо він здійснював, здійснює або, ймовірно, має намір провадити діяльність, яка становить загрозу національній безпеці або громадському порядку.

Sputnik-Молдова повідомило, що до Денісова прийшли співробітники міграційної служби, відвезли його до аеропорту з постановою про депортацію першим же рейсом. За словами Віталія Денісова, причиною депортації стало те, що влада Молдови вважає його загрозою національній безпеці. 

Нагадаємо, Sputnik-Moldova – молдавська філія російського агентства новин Sputnik, яке входить до державного російського медіахолдингу “Росія сьогодні”.

У березні 2023 року в Молдові заблокували ще п’ять сайтів російського державного пропагандистського медіа Sputnik. Раніше спецслужба розпорядилася заблокувати в Молдові портали sputnik.md, gagauznews.md, ehomd.info, rta.md, moldnod.ru та деякі інші. Після блокування Sputnik запустив нові сайти.

2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

2 червня 2022 року парламент Молдови ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, згідно з яким не менш ніж половина контенту, що закуповується за кордоном, має бути з країн ЄС, США, Канади.

Молдова регулярно блокує сайти російських пропагандистських медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!