ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міський голова Харкова оскаржуватиме в суді штраф за використання російської мови

16.01.2023, 12:22
Фото – Facebook.com / igor.terehov.kh
Фото – Facebook.com / igor.terehov.kh

Міський голова Харкова Ігор Терехов подав позов до Уповноваженого із захисту державної мови через повторний штраф за порушення мовного законодавства. Про це Суспільне Харків повідомив речник міського голови Юрій Сидоренко.

“Він оскаржує штраф як фізична особа, а не як мер. Суть позову мені не відома, бо він звернувся до суду як приватна особа”, – сказав Сидоренко.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь підтвердив виданню, що Ігор Терехов подав позов до суду: “Про позов дізнався вчора (12 січня. – Ред.), коли дивився свою пошту”.

У позові Терехов планує оскаржити постанову про накладання другого штрафу за невикористання державної мови.

“Перший випадок стосувався щодо виступу недержавною мовою на телебаченні. Наступна постанова стосувалася застосування недержавної в Telegram-каналі і на його сторінці в соцмережі. Тоді ми обійшлися попередженням. Але у зв'язку з тим, що продовжилися факти застосування недержавної, ми розглянули справу, запропонували надати пояснення, прибути для розгляду цієї справи особисто або представнику, адвокату. Жодної реакції не було. Тому було прийнято рішення про накладання штрафу”, – зазначив Кремінь.

Сума накладеного штрафу становить 3400 гривень. Кошти від сплати штрафів за порушення мовного закону йдуть до бюджету місцевої громади.

Як повідомляв ІМІ, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь оштрафував міського голову Харкова Ігоря Терехова на 3400 гривень за використання недержавної мови під час звернень до громадян.

Зокрема, у постанові мовного омбудсмена зазначено, що Терехов у зверненнях до мешканців Харкова в ефірі телемарафону “Єдині новини” застосовував недержавну мову, чим порушив закон.

Своєю чергою Ігор Терехов заявив, що офіційно розмовлятиме українською, але з харків'янами продовжить спілкуватися російською.

Liked the article?
Help us be even more cool!