ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Терехов заявив, що продовжить спілкуватися з харків’янами російською

28.11.2022, 10:13
Фото - Facebook.com/igor.terehov.kh
Фото - Facebook.com/igor.terehov.kh

Міський голова Харкова Ігор Терехов, якого оштрафували за порушення мовного законодавства, заявив, що офіційно розмовлятиме українською, але з харків'янами продовжить спілкуватися російською. Про це він сказав у коментарі Суспільному.

“Я вважаю, що сьогодні в нас є зовсім інші справи. Я вважаю, що найголовніше для нас сьогодні - це перемога. Офіційно я буду розмовляти українською. Що стосується мого спілкування з харків’янами - я буду спілкуватися російською”, - заявив Терехов.

Він не уточнив, чи сплачуватиме штраф за порушення мовного закону. На оскарження постанови в Терехова є час до 4 грудня.

Як повідомляв ІМІ, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь оштрафував міського голову Харкова Ігоря Терехова на 3400 гривень за використання недержавної мови під час звернень до громадян.

Зокрема, у постанові мовного омбудсмена зазначено, що Терехов у зверненнях до мешканців Харкова в ефірі телемарафону “Єдині новини” застосовував недержавну мову, чим порушив закон.

Також омбудсмен оголосив попередження офіційним інтернет-представництвам міського голови Харкова у Facebook та Telegram, які мають бути виконані державною мовою.

Liked the article?
Help us be even more cool!