ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міський голова Черкас пригрозив журналістам телеканалу ВІККА "повивертати руки" за жести

03.04.2020, 15:00
Фото – скриншот з відео телеканалу Антена
Фото – скриншот з відео телеканалу Антена

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко пригрозив знімальній групі місцевого опозиційного телеканалу ВІККА "повивертати руки", побачивши їхню жестикуляцію на засіданні виконавчого комітету.

Про це представнику ІМІ в Черкаській області повідомила журналістка телеканалу ВІККА Юлія Донець.

Інцидент стався 2 квітня: на засіданні черкаського виконавчого комітету розглядали зміни до бюджету і програми соціально-економічного розвитку. 

Директор департаменту ЖКК Олександр Яценко доповідав про необхідність виділення коштів із резервного фонду на закупівлю трун, захисних костюмів і пакетів (для поховань) для соціально незахищених верств населення. 

Саме під час промови Яценка міський голова звернувся до журналістів телеканалу ВІККА, зауваживши їхню жестикуляцію.

"Не показуйте оце, отак, я вас прошу, – емоційно сказав він. – У вас совість є?" – продовжував Анатолій Бондаренко, назвавши канал кишеньковим.

Зрештою міський голова сказав, що "повивертає руки" операторові каналу.

Журналістка Юлія Донець розповіла, що вони часто спілкуються мовою жестів, сигналізуючи, коли слід записати той чи інший кадр.

"На зйомці, як журналіст, я зазвичай спілкуюсь з оператором мовою жестів. Таким чином сигналізую колезі, коли слід вмикати чи вимикати камеру. Вчора під час доповіді очільника ЖКК, коли йшлося про закупівлю трун і спеціальних мішків для поховання малозабезпечених містян на випадок смерті від коронавірусу, аби не гукати оператора через увесь зал, я, як і зазвичай, жестом вказала йому зафільмувати коментар чиновника. На що від мера Бондаренка посипалися погрози повикручувати нам обом руки", – розповіла представникові ІМІ Юлія Донець.

Liked the article?
Help us be even more cool!