ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст Росії пояснив, чому Bellingcat внесли до списку "ЗМІ-іноагентів"

08.02.2022, 14:10
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Міністерство юстиції Росії внесло проєкт розслідувань Bellingcat до реєстру “ЗМІ – іноземних агентів” через його звʼязок з міжнародними організаціями, які підтримують проведення журналістських розслідувань. 

Про це йдеться у відповіді міністерства, яку опублікував у телеграмі голова правозахисної групи “Агора” Павло Чиков, повідомляє Радіо Свобода.

Bellingcat оголосили “іноагентом” у жовтні 2021 року. Проєкт за допомогою “Агори” оскаржив це рішення в суді. Міністерство юстиції надіслало свої заперечення до цього позову, в яких зазначило причини, з яких Bellingcat надано статус “іноагента”, розповів Чиков

У викладеному фрагменті відповіді зазначено, що Bellingcat є членом міжнародної асоціації “Глобальна мережа журналістів-розслідувачів” (GIJN), яка зареєстрована в США, а також співпрацює з британськими організаціями GLAN та IMPRESS, які “теж підтримують проведення незалежних журналістських розслідувань”.

Як повідомляв ІМІ, 8 жовтня 2021 року міністерство юстиції Росії внесло до реєстру “ЗМІ – іноземних агентів” дев’ятьох журналістів і три медіаорганізації. Зокрема, до переліку потрапив розслідувальний проєкт Bellingcat.

Bellingcat подала апеляцію до судів РФ на рішення про зарахування до “іноземних агентів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!