ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінцифри відкинуло звинувачення журналіста Антоненка про організацію інформатаки

04.11.2021, 16:00
Фото - legalinform.org
Фото - legalinform.org

Міністерство цифрової трансформації повідомило, що відомство та міністр Михайло Федоров не мають стосунку до “кампанії чорного піару” проти засновника “Правової інформатики” Сергія Антоненка та атаки ботів, які поширювали щодо нього фейк про “вбивство кошенят”.

Про це у міністерстві повідомили MediaSapiens.

“Міністерство цифрової трансформації та віцепрем’єр-міністр України - міністр Михайло Федоров не мають стосунку до описаних подій у статті (Texty.org.ua - MS). Звертаємо увагу на те, що звинувачення Сергія Антоненка не підкріплено жодними доказами”, - відповіли у відомстві.

Мінцифри уточнило, що контактувало з журналістом винятково через “опрацювання запитів та звернень, які надходили на офіційну пошту міністерства від його імені”.

2 листопада Texty.org.ua опублікували матеріал про засновника "Правової інформатики" Сергія Антоненка, який повідомив про атаку ботів, які поширюють щодо нього фейк про "вбивство кошенят". Журналіст відкинув ці звинувачення й назвав їх "кампанією чорного піару", яку, за його словами, замовило Міністерство цифрової інформації та його очільник Михайло Федоров. Антоненка пов’язав цю атаку зі своєю журналістською діяльністю.

Як повідомляв ІМІ, 13 жовтня засновник, журналіст інтернет-журналу “Правова інформатика Сергій Антоненко повідомив про застосовану проти нього інформаційну атаку після його розслідувань про Мінцифру. Зокрема, низка сайтів опублікували новину про нього та з його фото, що він є живодером та масово вбиває котів у Шевченківському районі Києва. Після публікації на сайтах цієї новини журналісту масово почали погрожувати у соцмережах фізічною розправою, четвертуванням та вбивством.

Сергій Антоненко пов’язав атаку зі своєю журналістською діяльністю, зокрема, корупційними розслідуваннями щодо Міністерства цифрової трансформації, державного підприємства “Дія” тощо. 

ІМІ тоді звернувся до пресслужби Мінцифри з проханням прокоментувати цю ситуацію, проте відповідь не надійшла.

Liked the article?
Help us be even more cool!