ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Правової інформатики" повідомив, що зазнав інформатаки після розслідувань про Мінцифри

13.10.2021, 10:28
Фото - legalinform.org
Фото - legalinform.org

Засновник, журналіст інтернет-журналу “Правова інформатика Сергій Антоненко повідомив про застосовану проти нього інформаційну атаку після його розслідувань.

Про це Сергій Антоненко повідомив ІМІ.

За його словами, 5 та 6 жовтня низка сайтів опублікували новину про нього та з його фото, що він є живодером та масово вбиває котів у Шевченківському районі Києва. При цьому сайти послалися на нібито мешканку будинку журналіста Кіру Бойко, яка на фейсбук і написала пост про Антоненка. Проте, зазначив журналіст, такої мешканки, як Кіра Бойко, у його будинку не існує, “вона просто - бот”. ІМІ запитав у Кіри Бойко, звідки в неї така інформація про журналіста, але відповіді так і не отримав.

 

Фото - legalinform.org

Новина про Антоненка вийшла, зокрема, на сайтах: Известия в Украине, Аргументы и факты, for-ua.com, Голос, Українські новини, vesti.ua, Версии.com, Комментарии Украина, Фраза.юа, КП в Украине, Vlasti.net, ria-m.tv, Hyser, Апостроф, Київ.Media.

Після публікації на сайтах цієї новини журналісту масово почали погрожувати у соцмережах фізічною розправою, четвертуванням та вбивством.

“На зливних бачках почали мочити 5 жовтня увечері, а вже о четвертій ранку 6 жовтня писали мені в особисті повідомлення в месенджері. Погрожували мені відрізати все, пляшку в зад вставити. Також телефонували”, - розповів Сергій Антоненко. 

Крім того, 7 жовтня невідомі обклеїли паперовими оголошеннями під’їзди усіх житлових будинків у провулку, де проживає журналіст. 

Також в цей день на сайт OLX з’явилося оголошення “Віддам безкоштовно персидських котят”, де був вказаний номер телефону журналіста. Як наслідок, він отримав більше сотні дзвінків за кілька днів з усієї України.

Сергій Антоненко пов’язує атаку зі своєю журналістською діяльністю, зокрема, корупційними розслідуваннями щодо Міністерства цифрової трансформації, державного підприємства “Дія” тощо. Також Сергій Антоненко повідомив, що 13 вересня брав участь під Кабміном в акції протесту IT-фахівців, підтриманій “ІТ-січ” та “Демократичною сокирою”. За його словами, на акції він розповів про свої розслідування.

Він вважає, що дану атаку замовило Мінцифри, щоб помститися за його розслідування.

Зазначимо, що на сайті “Правової інформатики” більшість матеріалів стосується діяльності Мінцифри. 

ІМІ звернувся до пресслужби Мінцифри з проханням прокоментувати цю ситуацію, проте відповідь не надійшла. ІМІ готовий поставити коментар, коли його отримає.

Liked the article?
Help us be even more cool!