ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт Литви закликає не запрошувати російських виконавців, що підтримують війну РФ

02.12.2022, 14:46
Фото - © AFP / Scanpix
Фото - © AFP / Scanpix

Міністерство культури Литви рекомендує організаторам заходів тимчасово обмежити співпрацю та не запрошувати докраїни російських виконавців та діячів культури, окрім тих, хто публічно засудив російську військову агресію щодо України. 

Про це йдеться у заяві міністерства, оприлюдненій 2 грудня, повідомляє Delfi.

“Установам культури, об'єднанням та організаторам заходів нагадуємо про рекомендації міністерств культури та іноземних справ тимчасово обмежити співпрацю та не запрошувати до Литви російських виконавців та діячів культури, за винятком тих, хто публічно засудив військову агресію кремлівського режиму проти України та демократичного світу”, - йдеться у заяві.

Міністерство культури нагадало, що культурні установи, асоціації та організатори заходів закликаються “суворо дотримуватися рекомендацій”, якщо особи відвідували Крим, інші території, окуповані Росією в Україні. А також, якщо вони підтримують війну Росії в Україні та попередні форми російської агресії проти інших країн, тобто якщо діячі культури публічно підтримали таку політику Кремля, брали участь у відповідних публічних акціях, підписували відповідні публічні документи. 

За згодою з країнами Балтії та Польщею Литва спільно обмежила в'їзд громадян Росії на територію країни. У Литву можуть в'їжджати лише російські дипломати, дисиденти, співробітники транспортних компаній, члени сімей громадян ЄС, а також росіяни, які мають дозвіл на проживання або довгострокові національні візи країн Шенгенської угоди. Заяви на отримання візи від громадян Росії також не приймаються, за винятком випадків, коли це відбувається за посередництвом МЗС.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко запропонував у Брюсселі накласти арешт на культурну спадщину Росії в Європі.

12 жовтня Олександр Ткаченко закликав всіх європейських та міжнародних культурних діячів відмовитися від співпраці з російськими артистами та від використання російських творів композиторів та письменників, які Росія свідомо називає своєю зброєю. 

Liked the article?
Help us be even more cool!