ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко запропонував накласти арешт на культурну спадщину Росії в Європі

01.12.2022, 10:32
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко запропонував накласти арешт на культурну спадщину Росії в Європі.

Про це він сказав 29 листопада на пресконференції в Брюсселі за результатами засідання Ради Міністрів освіти, молоді, культури та спорту Європейського Союзу, повідомляється на сайті МКІП.

“Оскільки росіяни грабують українські музеї, принаймні в Європі можна накласти арешт на російські культурні центри, культурну спадщину, яка представлена на європейських виставках. Я вважаю це справедливим”, – сказав Олександр Ткаченко.

Крім того, він запропонував країнам ЄС виділити українській культурі та медіа 1% свого бюджету на культуру. 

“Ми сподіваємось на потужну підтримку наших партнерів, особливо перед зимою. Перерозподіл 1% з національних бюджетів на культуру та медіа країн ЄС щорічно протягом 2023-2026 років для підтримки української культури та медіа може бути таким варіантом спільної допомоги”, – сказав міністр.

Водночас в ефірі телемарафону він розповів, що в ЄС щодо заборони російських телеканалів є вагомий поступ, а щодо заборони російських артистів та російських інституцій є дискусія, повідомляє Укрінформ.

“Деякі наші колеги наполягають на тому, що інституції типу театрів є незалежні. Натомість колеги з найближчих дружніх країн реагують позитивно, бо розуміють, що російська культура - це така ж сама пропагандистська машина, як і медіа. Якщо ЄС вводить санкції проти російських медіа, так само мають бути введені санкції проти російських культурних діячів, тому що вони - вістря ракет, які розповсюджують війну в Європі”, - наголосив Ткаченко.

Він також висловив сподівання, що публічна позиція, в тому числі у європейських ЗМІ, приведе до того, що “всяким нетребкам” не потрібно буде виступати на провідних сценах Європейського Союзу.

Як повідомляв ІМІ, 12 жовтня Олександр Ткаченко закликав всіх європейських та міжнародних культурних діячів відмовитися від співпраці з російськими артистами та від використання російських творів композиторів та письменників, які Росія свідомо називає своєю зброєю. 

Liked the article?
Help us be even more cool!