ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінінформполітики закликало Запорізьку міськраду забезпечити допуск журналістів на сесії

19.02.2021, 13:34
Фото – 061.ua
Фото – 061.ua

Міністерство культури та інформаційної політики України звернулося з листом до Запорізької міської ради з проханням розглянути питання стосовно забезпечення  журналістів доступом до сесійної зали міськради.

Про це йдеться в офіційному листі за підписом державного секретаря Яреми Дуля, який отримали запорізькі журналісти у відповідь на своє звернення, повідомляє представниця ІМІ в Запорізькій області.

Міністерство також просить міськраду забезпечити журналістів всією необхідною інформацією щодо процесу ухвалення рішень.

Крім того, Міністерство культури та інформаційної політики підтримало журналістів щодо того, що обмеження доступу може “призвести до порушення демократичних засад і перешкоджати базовому праву громадян отримувати інформацію про рішення, які приймаються на засіданнях міської ради”.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня понад 20 журналістів Запоріжжя звернулися з відкритою заявою до органів центральної влади з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася через системний недопуск журналістів на сесії Запорізької міської ради та засідання постійних депутатських комісій.

Журналісти заявили, що з весни 2020 року вони позбавлені можливості відвідувати сесії міськради й депутатських комісій та не можуть повноцінно висвітлювати діяльність міських органів влади Запоріжжя. 

17 лютого відбулося засідання Комітету Верховної ради з питань свободи слова, на якому розглядалися питання щодо недопуску журналістів у приміщення запорізької міської ради. У ньому, зокрема, взяв участь директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Валерій Зломинога і представник від запорізьких журналістів керівник Запорізького центру розслідувань Сергій Сидоров. 

За словами журналіста, в результаті обговорення Валерій Зломинога пообіцяв розробити дуже лояльний до журналістів регламент доступу до міськради. Але на сьогодні жодних підтверджувальних документів у відкритому доступі немає. Комітет надіслав листа до Запорізької міської ради й попередив, що введення в оману її представників будуть мати серйозні наслідки. 

10 лютого Постійна комісія з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції Запорізької міської ради запропонувала розробити порядок акредитації засобів масової інформації та підготувати відповідний проєкт рішення для голосування на сесії.

Liked the article?
Help us be even more cool!