ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta заявила, що поки не приєднуватимуться до європейського пакту із ШІ

Компанія Meta Platforms поки не приєднуватиметься до Пакту Європейського Союзу з питань штучного інтелекту (ШІ), повідомляє Reuters із посиланням на речника компанії. Як уточнює видання, пакт є тимчасовим заходом до того, як набуде чинності закон ЄС про штучний інтелект.

“Ми вітаємо гармонізовані правила ЄС і наразі зосереджуємося на дотриманні вимог закону про ШІ”, – заявив речник Meta.

Він додав, що компанія-власник Facebook може приєднатися до пакту зі штучного інтелекту на пізнішому етапі.

Як пише Reuters, законодавці ЄС погодили закон про ШІ в травні 2024 року – перше своєрідне зведення правил, що регулюють розроблення і використання штучного інтелекту. Цей закон передбачає, що компанії будуть зобов'язані надавати детальні звіти про дані, які використовуються для навчання їхніх моделей штучного інтелекту.

У серпні 2024 року Єврокомісія оголосила, що більшість норм закону набудуть чинності 2 серпня 2026 року, і заохотила компанії до того часу приєднатися до добровільного пакту із ШІ, щоб у його межах виконувати основні зобов'язання, передбачені законом.

Закон про ШІ є п'ятою складовою законодавства ЄС і діятиме разом із законом про цифрові ринки, законом про цифрові послуги, законом про управління даними та законом про дані.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2024 року Meta Platforms заявила, що компанія повідомлятиме громадян Бразилії про свої плани щодо використання їхніх особистих даних для навчання генеративного штучного інтелекту. Це відбулося після того, як у червні Національний орган захисту даних Бразилії (НОЗД) заблокував на території країни нову політику приватності Meta, що стосується використання особистих даних для навчання генеративних систем штучного інтелекту. У НОЗД тоді зазначили, що Meta муситиме адаптувати свою політику приватності, вилучивши з неї рубрику про оброблення особистих даних для навчання генеративного ШІ. Компанія також буде зобов’язана засвідчити офіційною заявою припинення оброблення особистих даних із цією метою.

Liked the article?
Help us be even more cool!