ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta повідомлятиме громадян Бразилії про використання їхніх даних для навчання ШІ

04.09.2024, 17:07

Meta Platforms повідомить громадянам Бразилії про свої плани щодо використання їхніх особистих даних для навчання генеративного штучного інтелекту. Про це компанія повідомила 3 вересня у відповідь на вимогу бразильського органу з питань захисту даних, повідомляє Reuters.

Користувачі Meta в Бразилії отримуватимуть відповідні попередження електронною поштою й у вигляді сповіщень від Facebook та Instagram і матимуть змогу відмовитися від використання їхніх даних для тренування генеративного ШІ, заявили в компанії.

Національний орган захисту даних (НОЗД) Бразилії в липні заблокував нову політику приватності Meta через пункт про використання особистих даних для навчання ШІ, але скасував це рішення 31 серпня, зазначивши, що Meta погодилася розіслати сповіщення.

У липні компанія також активно призупинила використання генеративного ШІ в Бразилії. Зокрема, це стосувалося популярного генератора стікерів у месенджері WhatsApp. Бразилія є другою країною світу за кількістю користувачів WhatsApp.

Тоді ж у Meta повідомляли, що блокують відповідні програми на час перемовин з НОЗД.

3 вересня у відповідь на запитання Reuters щодо того, чи зніме компанія блокування, коли НОЗД скасує свої обмеження, представники компанії лише повторили, що блокування було запроваджено на час перемовин з НОЗД. 

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року стало відомо про позов до Microsoft та OpenAI від низки видань США. Вони звинувачували компанії в незаконному використанні робіт журналістів для навчання своїх генеративних систем штучного інтелекту.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!