ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бразилія заблокувала політику приватності ШІ Meta і вимагає доопрацювання

03.07.2024, 12:23

Національний орган захисту даних Бразилії (НОЗД) заблокував на території країни нову політику приватності Meta, що стосується використання особистих даних для навчання генеративних систем штучного інтелекту, повідомляє Reuters.

Санкція набуває чинності негайно.

Запобіжне рішення НОЗД оприлюднене в офіційній газеті Бразилії 2 липня. Воно передбачає повне призупинення оброблення особистих даних усіма продуктами Meta, включно з даними людей, котрі не є користувачами соцмереж компанії.

НОЗД (підрозділ Міністерства юстиції Бразилії) призначив штраф у 50 тисяч реалів (близько $9 тисяч) за кожен день недотримання обмежень.

У НОЗД зазначають, що рішення було зумовлене “безпосереднім ризиком серйозної шкоди базовим правам залучених власників даних, котру буде або неможливо, або складно компенсувати”.

Meta муситиме адаптувати свою політику приватності, вилучивши з неї рубрику про оброблення особистих даних для навчання генеративного ШІ. Компанія також буде зобов’язана засвідчити офіційною заявою припинення оброблення особистих даних із цією метою.

Водночас у Meta зазначили, що “розчаровані” рішенням НОЗД і додали, що цей крок демонструє “регрес інновацій” і загальмує доступ бразильців до переваг ШІ.

“Ми є прозорішими за багатьох гравців в індустрії, котрі використовують публічний контент для навчання власних моделей і продуктів. Наш підхід не порушує законів і правил приватності Бразилії”, – зазначили в компанії.

Як повідомляв ІМІ, Google 1 липня оголосив, що запровадить обов’язкове маркування передвиборчої реклами з використанням ретушованих зображень справжніх або реалістичних осіб чи подій.

Марина Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!