ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta заявила про зростання кількості шкідливих програм під прикриттям ChatGPT

04.05.2023, 10:00
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

Компанія Meta заявила, що викрила постачальників шкідливого програмного забезпечення, які використовують інтерес громадськості до ChatGPT, щоб спонукати користувачів до завантаження шкідливих програм і розширень для браузерів.

Про це йдеться у звіті компанії, оприлюдненому 3 травня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Так, з березня компанія виявила близько 10 сімейств шкідливих програм і понад 1000 шкідливих посилань, які рекламувалися як інструменти з популярним чат-ботом на основі штучного інтелекту.

У деяких випадках шкідливе програмне забезпечення надавало робочу функціональність ChatGPT разом зі шкідливими файлами, зазначили в Meta.

Директор з інформаційної безпеки Meta Гай Розен сказав, що для зловмисників “ChatGPT – це нова криптовалюта”.

Розен та інші керівники Meta заявили, що компанія готує захист від різноманітних потенційних зловживань, пов'язаних з технологіями генеративного штучного інтелекту, такими як ChatGPT, які можуть швидко створювати подібні до людських тексти, музику та мистецтво.

Зазначається, що ці інструменти можуть полегшити поширення дезінформаційних кампаній в інтернеті.

Як повідомляв ІМІ, генеральні директори компаній Google, Microsoft, OpenAI та Anthropic зустрінуться 4 травня з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та керівництвом адміністрації президента США для обговорення ключових питань щодо штучного інтелекту. 

Наприкінці березня 2023 року бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк та група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

У відповідь засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що призупинення розроблення штучного інтелекту (ШІ) не розв'яже проблем, які можуть виникнути. 

Італія розпочала розслідування щодо ChatGPT через підозру в порушенні правил збирання даних.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений у листопаді 2022 року каліфорнійською компанією OpenAI, дослідницькою компанією штучного інтелекту, за підтримки Microsoft. Бот може генерувати тексти на задану тему та відповідати на запитання користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!