ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta відновить акаунти Трампа у Facebook та Instagram

26.01.2023, 10:30
Фото – forbes.com
Фото – forbes.com

Компанія Meta найближчими тижнями відновить профілі колишнього президента США Дональда Трампа у Facebook та Instagram. Про це заявив президент Meta з глобальних питань Нік Клеґґ.

"Як і будь-який інший користувач Facebook або Instagram, Трамп підпадає під дію стандартів нашої спільноти. У разі якщо Трамп продовжить публікувати контент, який порушує правила, він буде видалений, а його акаунт буде відсторонений на термін від одного місяця до двох років, залежно від тяжкості порушення", – зазначив Клеґґ.

Нагадаємо, Facebook і Twitter заблокували акаунт Дональда Трампа 6 січня 2021 року, після того як натовп його прихильників увірвався в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Конгресмени в Капітолії саме тоді затверджували перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Трамп створив соцмережу Truth Social після того, як Twitter, Facebook та YouTube заблокували його акаунти. Різкі висловлювання Трампа, зокрема у твіттері, розцінили як розпалювання ненависті та підбурювання до штурму Капітолія в січні 2021 року.

Facebook вирішив запровадити обмежену заборону на Трампа, яка буде розглянута через два роки, починаючи із 7 січня цього року.

Twitter планував постійну заборону, але новий власник Ілон Маск відновив обліковий запис Трампа 19 листопада 2022 року, а потім розкритикував попереднє керівництво компанії за заборону.

У Трампа трохи більш ніж 4,8 мільйона підписників на платформі, у порівнянні з майже 88 мільйонами у Twitter і 34 мільйонами у Facebook.

16 листопада 2022 року Трамп оголосив, що балотуватиметься в президенти 2024 року.

17 січня штаб президентської кампанії Трампа офіційно звернувся до компанії Meta з проханням розблокувати його профіль у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!