ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп планує повернутися до Twitter та Facebook

19.01.2023, 12:49

Колишній президент США Дональд Трамп збирається повернутися до соцмереж Facebook і Twitter напередодні виборів 2024 року, повідомляє NBC News.

Так, 17 січня штаб президентської кампанії Трампа офіційно звернувся до компанії Meta з проханням розблокувати його профіль у Facebook, який був заблокований у відповідь на заворушення в Капітолії США два роки тому.

“Ми вважаємо, що заборона облікового запису президента Трампа на Facebook різко спотворила і загальмувала публічний дискурс”, – йдеться в листі штабу до Meta.

Спікер Meta відмовився надати коментар щодо Трампа, зазначивши лише, що вони оголосять рішення в найближчі тижні, відповідно до їхніх процедур.

Нагадаємо, Facebook і Twitter заблокували акаунт Дональда Трампа 6 січня 2021 року, після того як натовп його прихильників увірвався в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Конгресмени в Капітолії саме тоді затверджували перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Трамп створив соцмережу Truth Social після того, як Twitter, Facebook та YouTube заблокували його акаунти. Різкі висловлювання Трампа, зокрема у твіттері, розцінили як розпалювання ненависті та підбурювання до штурму Капітолія в січні 2021 року.

Facebook вирішив запровадити обмежену заборону на Трампа, яка буде розглянута через два роки, починаючи із 7 січня цього року.

Twitter планував постійну заборону, але новий власник Ілон Маск відновив обліковий запис Трампа 19 листопада 2022 року, а потім розкритикував попереднє керівництво компанії за заборону.

У Трампа трохи більш ніж 4,8 мільйона підписників на платформі, у порівнянні з майже 88 мільйонами у Twitter і 34 мільйонами у Facebook.

16 листопада 2022 року Трамп оголосив, що балотуватиметься в президенти 2024 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!