ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta назавжди видалила сторінку "Меморіалу" з історіями 5 440 загиблих українців

Фото - victims.memorial
Фото - victims.memorial

Компанія Meta назавжди видалила Instagram-сторінку платформи пам’яті “Меморіал”. За майже два роки команда проєкту зібрала історії 5 440 людей, яких вбили російські окупанти.

Про це повідомив координатор проєкту Євген Спірін на Facebook-сторінці.

“Це 5 440 історій життя тих, хто гинув під російськими ракетами, кого вбивала (Росія. – Ред.) уламками і снарядами, хто боронив країну, хто гинув у будинках і підвалах цілими сім'ями, кого крали, катували, знищували. 5 440 голосів, яких ніколи не можна забувати. Ніколи, бо забуття це і є стирання нас як українців”, – написав Євген.

Він також повідомив, що з жовтня до грудня сторінки “Меморіалу” блокували чотири рази. А в грудні компанія Meta видалила все назавжди.

“Звісно, все зберігається і на сайті, але, можливо, Meta не хоче, щоб серед щасливого життя Instagram були крики завалених бетоном дітей. А можливо, “просто так”. Але це не зупинить “Меморіал”, – додав координатор платформи.

Він також надав посилання на нову сторінку “Меморіалу”, де команда продовжить публікувати історії загиблих українців.

“З досвіду знаю, що стукати в Meta немає ніякого сенсу. Але десь там, у залишках того, що раніше називалося серцем, все ще маю надію, що це можливо, хоча і не знаю, як це зробити. Можливо, знаєте ви”, – додав Євген.

У коментарі ІМІ Євген Спірін сказав, що сторінку видалилил 8 грудня. Відповіді на звернення щодо причин видалення команда не отримала.

У грудні 2023 року платформа пам'яті “Меморіалпрезентувала YouTube-програму “Нація, яка пам'ятає”. Ведучою програми є співзасновниця Агенції медійного росту “Або” та платформи “Меморіал” (проєкт агенції) Лєра Лауда. Вона спілкується з гостями про збереження пам'яті, приклади світу та виклики, які стоять перед Україною.

Нагадаємо, платформу пам'яті “Меморіал” створила Агенція медійного росту “Або” навесні 2022 року. Журналісти документують злочини РФ проти військових та цивільних.

Liked the article?
Help us be even more cool!