ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Платформа "Меморіал" презентувала YouTube-програму, присвячену збереженню пам'яті про загиблих

Платформа пам'яті “Меморіал”, яка з березня 2022 року розповідає про загиблих цивільних і військових у війні, презентувала YouTube-програму “Нація, яка пам'ятає”.

Про це ІМІ повідомила команда платформи пам'яті “Меморіал”.

Ведучою програми є співзасновниця Агенції медійного росту “Або” та платформи “Меморіал” (проєкт агенції) Лєра Лауда. Вона спілкуватиметься з гостями про збереження пам'яті, приклади світу та виклики, які стоять перед Україною.

“Україні потрібно знайти власну мову памʼяті. Ті традиції, ритуали, архітектурні та візуальні рішення для великих міст і селищ, які дозволять зберегти й ушановувати памʼять про українців, чиї життя забрала війна. Нині немає готових рішень, їх лише починають шукати  –  різні фахівці, проєкти, громади. Нам важливо розуміти, хто в який бік рухається, а де можна обʼєднати зусилля”, – пояснює Лєра Лауда створення програми.

Першим гостем програми став Антон Дробович – керівник Українського інституту національної пам'яті, який на сьогодні поєднує службу в ЗСУ й роботу в інституті. У випуску серед іншого порушили тему Національного військового меморіального кладовища, за створення якого 8 грудня проголосувала Верховна Рада.

Також поговорили про роботу Українського інституту національної пам'яті з початку великої війни. Поєднання служби у війську та роботи в інституті. В який спосіб потрібно вшановувати пам'ять загиблих, на думку військових. Рекомендації для громад щодо вшанування загиблих. Наскільки громадськість може мати реальний вплив на ухвалення рішень. 

Команда “Меморіалу” також працює над документальними фільмами про загиблих, які покликані зберегти пам'ять про вбитих у війні, зафіксувати свідчення очевидців, привернути увагу суспільства до важливої теми. Стрічки можна переглянути на YouTube-каналі “Меморіалу”: “Жити, коли забрали твій світ”; “Остін. Світ догори”; “Друг Тигр”; “Або ми, або вони”; “Все добре, мам”; “Жекан. Його місто Маріуполь”; “Зі знаком Уробороса”; “Життя заради мрії”; “Танець з вогнем”; “Руф. Присутній”; “Зоряна”; “Ватажок собак”.

Нагадаємо, платформу пам'яті “Меморіал” створила Агенція медійного росту “Або” навесні 2022 року. Журналісти документують злочини РФ проти військових та цивільних.

Liked the article?
Help us be even more cool!