ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мер Шепетівки вважає, що ЖАР.INFO своїм розслідуванням "посіяло негатив"

25.07.2024, 15:32
Альона Береза

Хмельницьке медіа ЖАР.INFO повідомляє, що міський голова Шепетівки Віталій Бузиль 5 липня під час спроби редакції отримати його коментар до матеріалу звинуватив їх у тому, що вони у своєму тогорічному матеріалі “посіяли негатив”. У такий спосіб посадовець пояснив майже двомісячне ігнорування ним та його підлеглими прохань журналістів дати коментар для нового матеріалу.

Про це йдеться в матеріалі редакції від 23 липня 2024 року щодо висвітлення діяльності міських рад Хмельниччині, зокрема й Шепетівської міської ради.

Як пише видання, у розмові 5 липня міський голова пригадав медійникам опубліковане у 2023 році розслідування про встановлення МАФів у місті Шепетівка без належної документації. 

У матеріалі редакція детально розповіла весь шлях комунікації спочатку з радницею міського голови Шепетівки з питань комунікацій та зв’язків із громадськістю Ольгою Петровою, починаючи із середини травня 2024 року.

Остання під час розмови з журналістами онлайн-медіа зазначила, що не зобов’язана відписувати представникам медіа в приватному каналі комунікації, хоча попередньо, йдеться в матеріалі, редакція цей формат погодила з радницею в телефонному режимі.

“Я вам не зобов’язана нічого відписувати в приватному каналі комунікації. В мене є посадові обов’язки, є посадова інструкція, є робочі канали комунікації з представниками громадських організацій. Це запит на публічну інформацію. Ви мені надсилали запитання. Гаразд. Я сказала, що їх розгляну. Я їх розглянула”, – повідомила Ольга Петрова.

Після отримання такої відповіді від радниці редакція вирішила звернутися до самого міського голови Шепетівки Віталія Бузиля. Спочатку, пише медіа, посадовець ішов на контакт, погодився, що редакція надішле йому ті самі запитання в месенджері WhatsApp і загалом посадовець поспілкується зі своєю радницею щодо ситуації, яка склалась. 

Однак, пише видання, наприкінці розмови він почав пригадувати редакції, як та минулого року працювала над розслідуванням, і, на думку посадовця, та інформація була підготовлена, виключно щоб посіяти негатив.

“Та ваша інформація, запити, потім викладення інформації по депутатах, в тому числі Верховної Ради. Я не пам’ятаю, як називала публікація щодо будівництва чи встановлення МАФів на території міста Шепетівки полонськими підприємцями. Там багато інформації було викладено абсолютно неправильно. Дивіться, та інформація була підготовлена, виключно щоб посіяти негатив”, – сказав Віталій Бузиль.

Також посадовець сказав журналістам, що своєю публікацією вони ще більше ту ситуацію підігріли. “Таким чином ми в цілому створюємо по країні не позитив, а якийсь негатив”, – сказав Віталій Бузиль. 

Міський голова в розмові ще зазначив, що на місці встановлення МАФів мешканці на понад 90% задоволені, що біля них розпочне роботу такий об’єкт.

“Мешканці зараз у гуртожитку, не готовий сказати, що на 100%, але, мабуть, на 90 з лишнім відсотків всі задоволені, що біля них буде введений… розпочне роботу такий об'єкт. Там зроблено дуже гарно”, – додав Бузиль.

Після цієї розмови міський голова послався на те, що в нього приймання громадян (хоча перед цим сам попросив редакцію перенабрати через пару хвилин, коли він перебуватиме в автівці), і поклав слухавку, пише медіа.

Одразу ж після розмови редакція звернулася до посадовця в узгоджений месенджер WhatsApp і продублювала перелік питань, на які попередньо хотіла отримати відповіді у формі коментаря. Впродовж декількох днів посадовець не читав ці повідомлення, тому вони вирішили звертатися до Шепетівської міської ради в письмовому форматі. 

Скриншот листування ЖАР.INFO з мером у месенджері WhatsApp

На момент виходу матеріалу ні міський голова, ні Шепетівська міська рада не дали відповіді журналістам, а повідомлення у WhatsApp посадовця залишаються в непрочитаному режимі.

Як повідомляв ІМІ, у Миколаївській міськраді вважають, що НикВести створюють “соціальну напругу” через критичні публікації. Так департамент житлово-комунального господарства міської ради відреагував на публікацію онлайн-медіа про незавершений ремонт покрівлі багатоповерхівки на Адміральській, 36, яка була пошкоджена через обстріл у квітні 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!