ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаївській міськраді вважають, що НикВести створюють “соціальну напругу” через критичні публікації

Пошкоджений внаслідок ракетного удару по Миколаєву будинок на Адміральській, 36, фото – НикВести

Департамент житлово-комунального господарства (ДЖКГ) Миколаївської міської ради відреагував на публікацію місцевого онлайн-медіа “НикВести” про незавершений ремонт покрівлі багатоповерхівки на Адміральській, 36, яка була пошкоджена через обстріл у квітні 2023 року. Через проблему з дахом до будинку проникає дощова вода. У відповідь на публікацію посадовці звинуватили журналістів у спотворенні інформації, проте фактично підтвердили викладені в статті дані.

Повідомлення ДЖКГ було опубліковано на їхньому офіційному сайті.

Раніше редакція “НикВести” висвітлювала скарги мешканців багатоповерхівки на Адміральській, 36, які потерпають від наслідків обстрілу понад рік тому. Видання зазначає, що місцева влада досі не відновила дах будинку. Зокрема, під час квітневої зливи будинок було затоплено, що підтверджується в повідомленні структурного підрозділу міськради Миколаєва.

“Дійсно, після останніх сильних опадів, через пошкодження плівки вітром відбулося затікання місць загального користування, але підрядник встановив тимчасове перекриття з ОСБ плит. Департамент наголосив підряднику на необхідності уникнення подібних ситуацій та якнайшвидшого завершення робіт з відновлення будинку”, – зазначає ДЖКГ.

27 квітня 2023 року вибухова хвиля від ракетного удару пошкодила в будинку вікна, міжкімнатні стіни та зірвала дах. Через кілька днів після обстрілу дах накрили плівкою, але ремонт досі не завершений. ДЖКГ підтверджує це, але зазначає, що журналісти неправильно подали інформацію про терміни ремонту.

У міськраді вважають, що відлік часу ремонту слід вести від фактичного початку робіт, а не від моменту, коли будинок залишився без даху.

ДЖКГ повідомляє, що після проведення торгів у листопаді 2023 року вони уклали договір з компанією “Затишний дім” на капітальний ремонт будинку на Адміральській, 36. За тендерною документацією, підрядник мав завершити роботи до 1 травня 2024 року, але строк дії договору триває до кінця 2024 року.

Також ДЖКГ зазначає, що розуміє, що підрядник не встигне завершити всі роботи до зазначеного терміну, включаючи ремонт даху, що також зазначено в новині “НикВести”. Заступник ДЖКГ Артем Сапожник у коментарі “НикВести” повідомив, що департамент буде розглядати можливість продовження строків виконання робіт.

“Навіть розуміючи труднощі, з якими стикається підрядник, ми будемо оцінювати можливість продовження строків виконання робіт”, – сказав Сапожник.

У новині зазначено, що строк виконання робіт, ймовірно, буде продовжено втретє, проте в департаменті заявили, що журналісти “спотворили інформацію”.

“Під час коментаря журналістці “НикВести” було чітко зазначено, що на сьогодні об’єктивних правових підстав для продовження строку виконання робіт немає, але це не звільняє підрядника від виконання своїх зобов’язань. Журналісти спотворили інформацію, написавши: “Підрядник не встигне завершити роботи до 1 липня, тому строк виконання робіт буде продовжено втретє”, – зазначає ДЖКГ.

Підсумовуючи Департамент міськради заявив, що “безпідставна дискредитація міської влади лише створює додаткову соціальну в суспільстві” і сподівається, що “четверта” гілка влади в особі журналістики буде уособленням чесності, порядності та достовірності”.

Нагадаємо, Миколаївська міська рада запровадила нові правила доступу до будівлі для представників медіа. Тепер журналісти можуть потрапити до будівлі лише за запрошенням посадовців.

Liked the article?
Help us be even more cool!