ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мер Харкова під час пресконференції порадив журналістці завести дітей

10.05.2023, 18:00
Фото – Facebook.com / igor.terehov.kh
Фото – Facebook.com / igor.terehov.kh

Міський голова Харкова Ігор Терехов під час пресконференції порадив журналістці місцевого видання MediaPort Тетяні Федорковій завести дітей.

Про це Тетяна написала на своїй сторінці у фейсбуку, опублікувавши фрагмент свого діалогу з міським головою.

Зокрема, відповідаючи на запитання про можливість проведення занять у шкільних укриттях, Ігор Терехов спитав, чи має сама журналістка дітей. Коли Тетяна сказала, що не має, Терехов порадив спочатку завести дитину, щоб потім приводити її на навчання в укриття.

У коментарі Суспільному Тетяна Федоркова зауважила, що в такому ставленні до журналістів у Харкові немає нічого нового, така практика спілкування "закріпилась і розквітла за часів попередника Ігоря Терехова".

"Мене це не образило, а, навпаки, повеселило. Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади, особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс. Уникнути цього можна було б, якби були нормальні роз’яснення, змістовні відповіді. В моєму випадку в спілкуванні з міським головою це спроби принизити на кожному кроці", – сказала Тетяна Федоркова.

Редакторка сайту кампанії "Повага" Вікторія Кобиляцька переконана, що мер Ігор Терехов дозволив собі такий коментар, бо хотів продемонструвати, що журналістка нібито не компетентна в тому, про що запитує. 

"Фактично маємо справу з менсплейнінгом. Це коли чоловіки поблажливо пояснюють щось жінкам, з якогось дива вважаючи, що жінки нібито недостатньо розуміються на предметі розмови. Тобто чоловік уявляє себе "всезнайком", вважає, ніби тільки його думка правильна, він у темі, все знає і розуміє, а ось жінка чогось не знає, і треба їй усе максимально доступно пояснити, знецінивши при цьому її досвід, знання та кваліфікацію", – каже Кобиляцька. 

Як повідомляв ІМІ, Київський районний суд Харкова скасував штраф міському голові Харкова Ігорю Терехову за використання російської мови в соціальних мережах. Суддя погодилася з позицією захисту Терехова, що сторінки міського голови в телеграмі та фейсбуці не є представницькими, тобто він веде їх не як посадовець. Також захист вказував, що постанова є незаконною, оскільки уповноважений порушив порядок її ухвалення (а саме не було реалізовано захід державного контролю за вживанням і функціонуванням державної мови).



Liked the article?
Help us be even more cool!