ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мендель запевняє, що на засіданні РНБО не планували закривати "Прямий"

19.02.2021, 10:31

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель запевнила, що на засіданні Ради національної безпеки й оборони 19 лютого не планували застосовувати санкції щодо телеканалу “Прямий”.

Про це Мендель сказала в коментарі “Українській правді”.

“Санкції проти телеканалів “112 Україна”, ZIK, NewsOne були впроваджені через докази фінансування з держави-агресора, а також пов’язаність їхнього власника з терористичними організаціями, що оперують на окупованих агресором територіях України”, – сказала Мендель.

Вона зазначила, що закриття трьох каналів “було чітко артикульовано як членами РНБО, так і спецслужбами, які займалися відповідними розслідуваннями. Закриття вказаних каналів не мало ознак політичної боротьби, рішення було ухвалене винятково на захист державних інтересів”.

“Сподіваємося, що публічні острахи Петра Порошенка щодо закриття каналів, які підпорядковуються йому, не є ознакою наявності подібної діяльності з його боку. Свободі слова в Україні нічого не загрожує, які б критичні матеріали чи ненадійні факти, якщо йдеться про телеканали, підпорядковані колишньому президенту, вони не поширювали”, – сказала Мендель.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого співголова фракції “Європейська солідарність”, колишній Президент України Петро Порошенко заявив, що став власником телеканалу “Прямий”. 

Порошенко повідомив, що отримав “18 повідомлень” про те, що 19 лютого на засіданні Ради нацбезпеки та оборони проти Володимира Макеєнка, колишнього голови Київської міськдержадміністрації, якому належав “Прямий”, будуть запроваджені санкції і канал буде закритий.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!