ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко повідомив, що купив телеканал "Прямий"

19.02.2021, 09:32
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Співголова фракції “Європейська солідарність”, колишній Президент України Петро Порошенко повідомив, що став власником телеканалу “Прямий”. Про це він заявив в ефірі каналу “Прямий”, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Порошенка, він отримав “18 повідомлень” про те, що 19 лютого на засіданні Ради нацбезпеки та оборони проти Володимира Макеєнка, колишнього голови Київської міськдержадміністрації, якому належав “Прямий”, будуть запроваджені санкції і канал буде закритий.

“Сьогодні вранці (18 лютого. – Ред.) мені подзвонив Макеєнко. Сказав, що нам треба докладати спільних зусиль по захисту каналу... Дві години тому ми підписали угоду, я заплатив гроші, великі гроші, які могли піти на благодійність – і дві години тому в державному реєстрі кінцевий бенефіціарний власник прямого каналу є Prime Assets Capital, структура, яка на 100 відсотків належить Порошенку Петру Олексійовичу”, – повідомив Порошенко.

“Володимире Олександровичу, завтра на РНБО ви можете запровадити санкції проти “терориста” Порошенка”, – звернувся Порошенко до президента.

Минулого тижня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський доручив секретареві Ради національної безпеки та оборони України Олексію Данілову розпочати підготовку засідання РНБО, яке має відбутися 19 лютого.

“На засіданні планується обговорити комплекс питань, частину з яких буде розглянуто в закритому режимі”, – повідомили в РНБО. Які саме питання розглядатимуть – не повідомляють.

Як повідомляє 5 канал,  відтепер кінцевим бенефіціаром мовника є фонд "Прайм Ессетс Кепітал" – структура, яка на 100% належить Петру Порошенку.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

24 червня 2019 року народна депутатка Вікторія Сюмар повідомила, що Петро Порошенко отримає опціон на купівлю Прямого каналу. Вона додала, що Порошенко готовий купити телеканал у Володимира Макеєнка, якщо в того “виникнуть проблеми”. 

24 червня 2019 року відбулися збори власника Прямого каналу Володимира Макеєнка з колективом, на яких були присутні п'ятий Президент України Петро Порошенко та народна депутатка Вікторія Сюмар. 

18 червня 2019 року власник Прямого каналу Володимир Макеєнко спростував інформацію про можливий продаж телеканалу соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку.

Liked the article?
Help us be even more cool!