ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук після обміну купив нову яхту за понад $9 млн – росЗМІ

Підозрюваний в держзраді екснардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук після обміну купив в РФ нову яхту майже за 900 мільйонів рублів (приблизно 9 678 879 доларів). Йдеться про швидкісну яхту Pershing 9X, яку виробник – "італійська компанія Ferretti Group" – називає "винищувачем".

Про це повідомляє російське видання "Вёрстка".

На борту 28-метрового судна є чотири каюти з вісьмома спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей.

Як випливає з митних даних, які є в розпорядженні редакції, судно під назвою Amore Mio зовсім нове: його спустили на воду 2023 року. Російську митницю яхта пройшла 26 липня. Вона підійшла до російських вод під прапором Палау, водночас її відправником є компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

Одержувачем яхти в Росії зазначено АТ "Ренесанс". Згідно з аудиторським висновком від 24 лютого 2021 року, бенефіціарним власником компанії була громадянка України Оксана Марченко – дружина Медведчука. Фірма оформила "тимчасове ввезення" яхти. Цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території є недоцільним на постійній основі. До того ж вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів.

Як зазначає редакція, про яхту Медведчука вони дізналися під час підготовки розслідування про російський яхтовий флот. Це матеріал про раніше невідомі яхти посадовців, мільярдерів та держкомпаній РФ, який вийде наступного тижня.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У лютому 2023 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук наразі намагається потрапити до владного середовища РФ, показуючи себе як сурперексперта з українського питання.

У травні 2023 року дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області задовольнила скаргу адвокатів Іллі Костіна та Романа Титикала та позбавила підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука права на ведення адвокатської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!