ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медійність Кіма дозволила запобігти паніці в місті та області на початку війни – представниця ІМІ

02.03.2023, 17:43
Фото – zaxid.net
Фото – zaxid.net

Медійність голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма була виправданою на початку повномасштабного вторгнення Росії і дозволила запобігти паніці в місті та області.

Таку думку в інтерв'ю ІМІ висловила представниця Інститут масової інформації в Миколаївської області Катерина Середа.

Вона пояснила, що після початку повномасштабного вторгнення медіапростір Миколаєва був у вакуумі. З одного боку, відчувався дефіцит більш-менш офіційної інформації, яку можна було поширювати журналістам, а з іншого – з'явилася велика кількість анонімних джерел.

“З першого дня вторгнення казали: “Ось-ось, через дві години, росіяни будуть у Миколаєві”. Ми всі були під впливом цих чуток і очікували, що ось-ось будемо під окупацією і що це буде такий сценарій, як у Херсоні чи в інших регіонах, які зазнали такого вторгнення. Миколаїв також готувався. Журналісти були готові до того, що таке може бути”, – зазначила Середа та додала, що позитивний настрій Кіма вплинув на населення.

“Я вважаю, що його медійність була правильною на той момент, з одного боку. Він став для Миколаївської області Арестовичем, який трохи заспокоював, десь попереджав, розповідав про те, що відбувається в Миколаєві і області. Я думаю, що його начебто позитивний настрій вплинув на те, що паніка була не така, якою могла б бути в перші дні”, – сказала Катерина Середа.

Нагадаємо, миколаївський сайт “Преступности.НЕТ”, який не працював понад два тижні через кібератаку, відновив роботу.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!