ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіахолдинг "Вести Украина" вважає, що СБУ не вповноважена досліджувати власників

25.01.2017, 11:51

Медіахолдинг “Вести Украина” зазначає, що СБУ не вповноважена надавати інформацію про бенефіціарів телерадіоорганізацій. Про це йдеться у відповіді голови медіахолдингу Ольги Семченко на заяву заступниці голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ульяни Фещук з приводу звернення до СБУ для перевірки причетності Олександра Клименка до “Радіо Вести”, повідомляє “Детектор медіа”.

“Згідно з Законом України “Про Службу безпеки України”, СБУ як державний правоохоронний орган спеціального призначення не вповноважений надавати “підтвердження” інформації про кінцевих бенефіціарів телерадіоорганізацій. Згідно з Порядком надання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності та відповідних форм документів телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги №251/28381, структура власності та інформація про кінцевих бенефіціарів власників розміщена на веб-сайтах телерадіоорганізацій, є публічною і офіційною”, - йдеться в заяві.

Також голова медіахолдингу зазначила, що, керуючись цими нормами, Нацрада має право додатково запросити у телерадіоорганізації документи, що підтверджують приналежність корпоративних прав, і виключно на підставі поданих документів визначати “прозорість” структури власності. “Проте ніяких додаткових запитів від регуляторів ми не отримували. Всі документи від нас були подані й питань у Нацради до них не було. А зараз раптом виникли. Це підтверджує політичний контекст дій Національної ради проти “Радіо Вести”. Будь-яка дія, будь-який документ, підписаний чи СБУ, чи іншим державним органом, має своє ім'я і прізвище. Фальсифікацію і підтасовування фактів ми обов'язково передамо на розгляд суду, і не тільки українського. Закон понад усе”, - зазначила Семченко.

Також вона нагадала, що 23 січня колектив “Радіо Вести” звернувся з листом до європейських колег із проханням підтримати радіостанцію в боротьбі за право вільно говорити. На думку редакції, Нацрада упереджено і суб'єктивно звинувачує “Радіо Вести” в непрозорій структурі власності, ставлячи власні упередження вище закону.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2016 року медіахолдинг “Вести Україна” заявив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зволікає з розглядом заяви “Радіо Вести” про продовження ліцензії, і тому повідомив працівників радіостанції про можливе скорочення.

Медіахолдинг “Вести Україна” звернувся до Нацради із заявою про продовження ліцензій “Радіо Вести” в Києві та Харкові. Строк дії цих двох ліцензій завершується в лютому 2017 року.

19 січня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко прогнозував, що рішення щодо продовження строку дії ліцензії “Радіо Вести” буде непростим. Судячи з його слів, у регулятора є сумніви в прозорості власності радіостанції.

20 січня колектив “Радіо Вести” заявив, що занепокоєний відсутністю відповіді Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо продовження ліцензії радіостанції.

24 січня Нацрада звернулася до СБУ з вимогою перевірити факт того, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром “Радіо Вести”.

24 листопада 2016 року Нацрада оголосила попередження “Радіо Вести”. Перевірка Нацради встановила, що під час діалогу з радіослухачами гостя радіостанції Тетяна Монтян висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності, допускала у прямому ефірі ненормативну лексику, при цьому ведучий передачі не зупинив та не зробив зауваження щодо неприйнятних висловлювань.

Liked the article?
Help us be even more cool!