ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа Медведчука "приписали" йому звільнення мешканки Іспанії з в'язниці "ДНР"

03.07.2020, 11:30
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Мешканка Іспанії та корінна донеччанка Євгенія Йепес-Віньєса, яка наприкінці 2019 року вирішила відвідати окупований Донецьк і була запроторена в таємну в'язницю “ДНР”, каже, що підконтрольні олігарху Віктору Медведчуку ЗМІ “приписали” йому її звільнення, хоча це “абсолютна брехня”.

Про таке жінка розповіла в інтерв’ю hromadske.

Так, після звільнення Євгенії з полону бойовиків телеканали Медведчука 112 і ZIK повідомили, що вона “подякувала Медведчуку і всім, хто боровся за її свободу”.

“Це абсолютна брехня. Бо, по-перше, зі мною ніхто не говорив. Заголовок такий: “Громадянка Іспанії дякує Віктору Медведчуку за допомогу у її звільненні". І автор посилається на іспанське джерело”, – розповіла hromadske Євгенія Йепес-Віньєса.

Вона пояснила, що одразу після свого звільнення дала інтерв’ю телефоном іспанській газеті El Pais.

“Звісно, я читала цю статтю, і, звісно, мене ніхто не запитував про Віктора Медведчука. El Pais згадує групу Віктора Медведчука, до речі, на останньому місці, у контексті, що мій чоловік звернувся до низки організацій, і далі перелік”, – розповіла звільнена.

Вона наголосила, що в тому ж матеріалі зазначалося, що Медведчука вважають ставлеником Путіна в Україні, який раніше брав участь в обміні полонених, а зараз відсторонений від цього процесу президентом Зеленським.

“Не висловлювала я і не збираюся висловлювати подяку Віктору Медведчуку, тому що це було б те ж саме, що подякувати президенту Росії Володимиру Путіну”, – наголосила жінка. 

Вона додала, що чоловік Євгенії за ці дні звертався до багатьох інстанцій. Серед них Міністерство закордонних справ Іспанії, посольства в Києві та Москві, ОБСЄ, різні організації при ООН, Червоний Хрест тощо.

Євгенія Йепес-Віньєса – корінна донеччанка. Наприкінці 1990-х разом з чоловіком – громадянином Іспанії, виїхала на Захід. Із 2011 року Євгенія не була жодного разу в рідному місті, але приїхала до окупованого Донецька наприкінці 2019 року. Тут залишилася родинна квартира на центральній вулиці Артема. Проте через карантин, закриті кордони та КПВВ Євгенія не встигла виїхати.

3 червня в межах підготовки до дня Росії на її балкон повісили російський триколор та прапор “ДНР”. Вона зірвала і один, і другий, за що її запроторили в таємну в'язницю “ДНР” та пригрозили роками ув'язнення. 16 діб вона провела у в'язниці бойовиків, а 20 червня її відпустили.

Фото – "Детектор медіа"

Liked the article?
Help us be even more cool!