ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мати Шеремета заявила, що влада з нею не комунікує щодо розслідування

20.07.2021, 15:26
Фото – BAJ.BY
Фото – BAJ.BY

Мати вбитого журналіста “Української правди” Павла Шеремета Людмила розповіла, що влада і правоохоронці не зв'язуються з нею щодо розслідування вбивства її сина.

Про це вона сказала в інтерв'ю “Українській правді”.

На питання, чи є зараз якась комунікація з боку влади, правоохоронних органів, Людмила Станіславівна відповіла заперечно. За її словами, вона і сама не хоче вести діалог, тому що не знає, що саме має сказати.

“Ну про що я можу говорити? І так усі все знають – треба проводити розслідування. Це вже справа всередині держави. Що я можу просити? Ведіть справу, розслідуйте? Я розумію, що це дуже складна справа і що дійсно все не так просто, і я бачу, що все-таки щось робиться. Про що я можу говорити, коли стільки страждає матерів? І не тільки я”, – сказала вона.

Крім того, вона розповіла, що в неї не було розмов про це розслідування з білоруською або російською владою, однак вона могла б дати відповідь, якби влада Білорусі й РФ виявили інтерес. “Якби вони виявили інтерес принаймні, я б щось відповіла. Але ні, жодної зацікавленості не було”, – сказала мати Шеремета.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня кандидат на посаду міністра внутрішніх справ Денис Монастирський пообіцяв зробити висновки щодо якості роботи правоохоронних органів у справі Павла Шеремета після рішення суду.

“По резонансних провадженнях, зокрема в справі Шеремета… зараз справа знаходиться в суді. Давайте дочекаємося цих результатів, і після цього будуть зроблені висновки щодо роботи і якості правоохоронної системи”, – сказав він.

20 липня 2021 року в центрі Києва вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета, який загинув 20 липня 2016 року від вибухівки, підкладеної під автомобіль.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства. Кузьменко зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Дугарь – під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн.

30 квітня Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного в справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!