ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск розблокував акаунт конспіролога Алекса Джонса після п'ятирічної заборони

Фото – ВВС
Фото – ВВС

Соцмережа X з ініціативи свого власника Ілона Маска відновила акаунт конспіролога Алекса Джонса після п'ятирічної заборони, повідомляє Ліга.

Маск запустив 9 грудня на своїй сторінці в X опитування з питанням: “Розблокувати Алекса Джонсона на цій платформі? Vox Populi, Vox Dei [голос народу – голос Божий]”?

За проголосували 70% з майже 2 млн учасників опитування.

Фото – Ліга

Незабаром після цього обліковий запис @RealAlexJones знову став доступним у мережі, останній допис там був датований вереснем 2018 року.

Алекса Джонса та його шоу Infowars майже одночасно заблокували п'ять років тому Apple Inc, YouTube Alphabet Inc, Facebook Inc і Spotify за мову ненависті.

Джонс – відомий американський конспіролог, який, наприклад, вважає, що теракт 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку був організований урядом США, а вбивство дітей у школі Sandy Hook у 2012 році інсценували “ліві” для посилення контролю за обігом зброї. У 2022 році суд зобов'язав його виплатити майже $1 млрд родичам жертв Sandy Hook, після чого він ініціював своє банкрутство.

Він публічно підтримував Дональда Трампа і прихильно ставиться до російського диктатора Володимира Путіна.

У 2022 році Джонс сказав, що не вірить у звірства росіян у Бучі, і звинуватив Україну в інсценуванні трагедії.

Торік Маск відновив акаунт експрезидента США Дональда Трампа після аналогічного опитування.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня 2022 року Twitter заблокував обліковий запис американського репера Каньє Веста через його висловлювання, розцінені як підбурювання до насильства. Під час виступу на шоу популяризатора теорій змови Алекса Джонса 1 грудня Каньє Вест у чорній масці, яка повністю закриває голову, заявив, що йому подобається Адольф Гітлер і що він бачить у ньому “щось хороше”. Також він закликав “припинити засуджувати нацистів”. Через декілька годин після ефіру Вест опублікував у твіттері кілька фото, зокрема зображення зірки Давида зі свастикою.

Проте Twitter 29 липня 2023 року розблокував обліковий запис Каньє Веста.

Liked the article?
Help us be even more cool!