ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маріупольська інвестиційна група продала канал "ТВ-7" Маріупольській міськраді

12.05.2021, 13:20
Фото – ТВ-7
Фото – ТВ-7

Маріупольська інвестиційна група (МІГ) у травні продала Маріупольській міській раді корпоративні права ТОВ “Телерадіокомпанія “ТВ-7”.

Про це повідомляється на сайті МІГ.

Телеканал “ТВ-7” був під управлінням Маріупольської інвестиційної групи з 2015 року. На той момент, повідомляє МІГ, телеканал “перебував на межі банкрутства, мав борги та не мав планів розвитку”.

За словами співзасновника і виконавчого директора Маріупольської інвестиційної групи Олега Іванюшенка, канали вирішили продати через те, що медіабізнес не є фокусом діяльності їхньої компанії, а муніципальна влада висловила бажання побудувати на базі ТВ-7 муніципальний телеканал. 

“Для нас проєкт “ТВ-7” став справжнім викликом, незважаючи на те що в нас не було досвіду в медіабізнесі. Ми взяли компанію під керівництво в занедбаному стані. Перед нами стояло завдання організувати бізнес-процеси так, щоб ТВ-7 став найпопулярнішим місцевим телеканалом за телепереглядом, і нам вдалося досягти цього за п'ять років. Сформована молода і креативна команда, яка створила незалежну й об'єктивну редакційну політику. Телеканал активно бере участь і реалізує грантові проєкти, розвиває production-напрям”, – сказав співзасновник і виконавчий директор Маріупольської інвестиційної групи Олег Іванюшенко.

За час перебування телеканалу під керуванням МІГ розроблено довгострокову стратегію розвитку, проведено повний ребрендинг, визначено позиціювання на нову цільову аудиторію, запущено нові проєкти. Телеканал також почав інтернет-мовлення. Було повністю оновлено технічне і студійне обладнання, що дозволило телеканалу мовити у форматі Full HD.

Зазначається, що на початок 2021 року ТВ-7 є найрейтинговішим телеканалом Маріуполя як в ефірному, так і в інтернет-мовленні.

Як повідомляв ІМІ, 23 грудня 2020 року Маріупольська міська рада (Донецька область) ухвалила рішення про придбання прав власності місцевого телеканалу “ТВ-7”.

Таке рішення міськрада ухвалила, розглянувши звернення трудового колективу ТВ-7 про створення муніципального каналу в Маріуполі шляхом придбання прав власності. У такий спосіб депутати дали початок процесу створення першого в Маріуполі муніципального каналу. 

Телеканал “ТВ-7” належав двом власникам: 81,69% акцій має ТОВ “Керуюча компанія “Маріупольська інвестиційна група” (Олег Іванюшенко) та 18,31% – Світлана Савчук (дружина покійного Олександра Савчука, генерального директора ПАТ “Азовмаш”).

У серпні 2020 року колектив ТВ-7 після повідомлення власників про продаж каналу звернувся до міського голови Вадима Бойченка з пропозицією створення на базі телеканалу муніципального телебачення.

Liked the article?
Help us be even more cool!