ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Майно колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника передали державі

Майно колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника надійшло в управління Фонду державного майна, повідомив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

Йдеться про:

  • 144 тисячі доларів;
  • п'ять земельних ділянок та будинок площею 672,7 кв. м в смт Козин Обухівського району Київської області;
  • ½ квартири в Києві на вулиці Ярославів Вал;
  • право на компенсацію грошових активів у розмірі понад 40 млн грн;
  • право кредиторської вимоги на суму понад 191 тис. грн.

Віталій Коваль зазначив, що рішенням Вищого антикорупційного суду до ФДМУ передане майно і Ростислава Швеця – колишнього проросійського священнослужителя. Це квартира в Сімферополі та чотири автівки: два “мерседеси”, “тойота” і “ніссан”.

Кейс Дмитра Табачника

Дмитро Табачник – колишній міністр освіти України, який підтримує війну РФ проти України. Він перебуває в тимчасово окупованому Криму.

У листопаді 2022 року СБУ повідомила Табачнику про підозру в державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

У січні 2023 року СБУ наклала арешт на майно Табачника на суму більш ніж 2 млн доларів, а в травні викрила нові факти його злочинної діяльності – перебуває на прямому зв’язку з кадровим співробітником 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Олегом Козловим.

Як встановили розслідувачі проєкту Радіо Свобода “Схеми”, Дмитро Табачник із 2021 року є співзасновником будівельної компанії, зареєстрованої за російським законодавством в окупованому Росією Криму. Це вже друга російська фірма, співзасновником якої є Дмитро Табачник. Окрім “Таврида-Центр” із 2019 року він володіє часткою в російській компанії ООО “Лиэль-ФМ” (профіль діяльності – посередництво в торгівлі).

21 березня 2024 року стало відомо, що Дмитра Табачника заочно засудили до 15 років позбавлення волі.

10 квітня 2024 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави майно колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Liked the article?
Help us be even more cool!