ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівський медіафорум збирає 1 млн грн для "Суспільне Херсон"

04.01.2023, 12:25
Фото – ІРС-Херсон
Фото – ІРС-Херсон

Громадська організація "Львівський медіафорум" розпочала збір мільйона гривень на відновлення філії "Суспільне Херсон", яку окупанти захопили, розікрали та фактично знищили офіс. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці організації.

"Щоб відновити студію, потрібен не один мільйон, але сьогодні ми можемо закупити телефони, ноутбуки, диктофони та камери для журналістів Суспільного. Для тих, хто під час окупації, ризикуючи життям, були чи не єдиним голосом для місцевих жителів та доносили правду про те, що відбувається в місті. Для тих, хто 24/7 працювали в евакуації: готували новини й монтували сюжети. Для тих, хто нині в Херсоні під щоденними обстрілами документують воєнні злочини росіян, щоб ми мали більше шансів притягнути їх до відповідальності", – йдеться в повідомленні.

Долучитися до збору коштів можна на спеціально створеному сайті, де можна прочитати історії працівників медіа та жителів Херсона, подякувати та зробити будь-який внесок.

Організація планує щотижня звітувати про суму, яку вдалося зібрати, та публікуватимуть історії про роботу журналістів у Херсоні.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня 2022 року в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, а навколо будівлі встановили розтяжки. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети "перевернули", у дворі філії скупчення військової техніки, розповіли кореспонденти Суспільного.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками РФ будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

16 травня 2022 року Суспільне заявило, що російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон" та створюють на його базі пропагандистський канал. 

12 листопада 2022 року російські окупанти при відступі з Херсона на лівий берег Дніпра підірвали телевізійну вежу.

Після звільнення міста менеджер "Суспільне Херсон" Михайло Сваричевський повернув український прапор на будівлю філії у звільненому Херсоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!