ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцький університет не надав "Силі правди" інформації про повні зарплати співробітників

23.03.2023, 17:00
Фото – dejure.foundation
Фото – dejure.foundation

Луцький національний технічний університет відмовився оприлюднити інформацію про повну зарплату працівників ректорату за 2022 рік.

Така відповідь надійшла на запит Центру журналістських розслідувань “Сила правди” щодо надання копій розрахункових листів керівництва вишу.

Видання нагадує, що напередодні писало про те, скільки заробляють ректори найбільших вишів Волині, де вказало інформацію про заробітні плати, яку надали редакції у Волинському національному університеті імені Лесі Українки та Луцькому національному технічному університеті. Згодом виданню стало відомо, що різниця між зарплатами співробітників ректоратів двох університетів може свідчити про те, що один з них надав дані лише про нарахування за виконання адміністративних функцій, не врахувавши виплат за викладацьку діяльність.

Для уточнення даних “Сила правди” звернулася до ЛНТУ з проханням надати копії розрахункових листів співробітників ректорату. Проте 14 березня видання отримало відмову. 

“З огляду на норми частини 6 статті 6 Закону України “Про доступ до публічної інформації” не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини”, – йдеться у відповіді ЛНТУ.

Водночас видання зауважує, що, відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”, розпорядник мав би вилучити персональні дані, конфіденційну інформацію про працівників і надати копії документів без цієї інформації.

“Сила правди” повідомляє, що звернулася зі скаргою на такі дії вишу до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. 

У разі визнання відмови в наданні інформації протиправною відповідальних працівників оштрафують у розмірі від 425 до 850 гривень і зобов’яжуть оприлюднити документи.

Раніше Волинська обласна державна адміністрація не надала інформації Центру журналістських розслідувань “Сила правди” про кількість осіб, яким видали дозволи для виїзду за кордон.

Liked the article?
Help us be even more cool!