ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцька міськрада провела сесію на стадіоні, на яку змогли потрапити журналісти

08.04.2020, 13:16
Фото – Мая Голуб
Фото – Мая Голуб

У Луцьку журналісти були присутні на позачерговій сесії міської ради, яка 8 квітня відбулася на стадіоні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки "Спортивне ядро". Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Депутати та журналісти перебували в масках, але на відстані.

Як розповіла представниці ІМІ журналістка сайту "Перший" Віта Сахнік, біля входу її просили показати посвідчення.

"Я  була однією з перших із тих, хто прийшов на стадіон. Муніципали просили всіх на вході одягати маски, рукавички, дезінфікувати руки. Казали, що якщо в когось немає засобів захисту, то можна взяти з їхнього столу. Але просили, якщо хтось має свої, то брати свої, бо дефіцит. Температуру теж міряли. Казали, якщо буде температура підвищена, то не впускатимуть. Міряли температуру на зап'ясті. Пояснювали це тим, що воно сховане під одягом і там найбільш правильну температуру покаже", – зазначила вона.

Також журналістці повідомили, що депутати й журналісти заходитимуть лише за посвідченнями. Пропускатимуть також працівників міськради, нікого більше зі сторонніх не буде.

Виконавчий директор Центру журналістських розслідувань "Сила правди" Юрій Горбач розповів представниці ІМІ, що на вході його не перевіряли, навіть не спитали чи є він журналістом.

"Я був у масці. Запитали, чи є рукавички. У мене не було, то дали рукавички", – зазначив він.

Юрист ІМІ Алі Сафаров не вбачає в діях місцевого органу порушень умов карантину, зокрема й у запрошенні журналістів на стадіон, оскільки на ньому відбувався захід, необхідний для забезпечення роботи органу місцевого самоврядування.

Він нагадав, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255, в Україні встановлюється карантин, який, зокрема, передбачає заборону до 24 квітня на відвідування спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

"Стадіон не є спортивним майданчиком, на ньому відбувається захід, необхідний для забезпечення роботи органу місцевого самоврядування, тому я не вбачаю в діях місцевого органу порушень умов карантину", – зазначив Алі Сафаров.

Liked the article?
Help us be even more cool!