ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луганське пропагандистське медіа зареєструвалося в РФ

Фото – morgueFile / Delfi
Фото – morgueFile / Delfi

Відомості про пропагандистське медіа “Общество с ограниченной ответственностью “Казачья медиа-группа”, що працює в Луганській області, з’явилися в російському єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Про це повідомляє представниця ІМІ з окупованих територій.

У такий спосіб компанія позиціює себе як російська і платить податки до держбюджету Росії.

З реєстру випливає, що компанія зареєструвалася 12 липня 2023 року. Вона базується в Кадіївці (Стаханов – до декомунізації).

Керівником медіагрупи вказаний Олексій Дегтярь. За даними сайту “Миротворець”, він зареєстрований у місті Теплогірськ Луганської області.

Олексій Дегтярь. Фото vk-акаунт Олексія Дегтяра

На сайті компанії зазначається, що засновником медіагрупи є Павло Дрьомов. Він один з ключових бойовиків незаконного збройного угруповання “ЛНР”, якого знищили в грудні 2015 року: його машина вибухнула, коли Дрьомов їхав на весілля. У самому угрупованні тоді заявили, що вибухівку в авто заклала диверсійна група. А тодішній директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко заявив, що “загибель Дрьомова, як, власне, і попередніх ватажків терористів у “ЛНР” (Бєднова, Іщенка, Мозгового), могла бути наслідком суперечок між неконтрольованими козачими ватажками та їхніми російськими кураторами”.

Як повідомляв ІМІ, редакція релокованої у 2014 році “Реальної газети” має план повернення медіа до Луганська після деокупації і хоче фізично працювати в цьому місті. Зазначимо, що “Реальна газета” не розкриває своїх джерел на окупованій території навіть усередині колективу.

Liked the article?
Help us be even more cool!