ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Релокована "Реальна газета" планує повернутися до Луганська після деокупації

18.05.2023, 15:37
Фото – Євген Дітковський
Фото – Євген Дітковський

Редакція релокованої у 2014 році “Реальної газети” має план повернення медіа до Луганська після деокупації і хоче фізично працювати в цьому місті. Про це в інтерв’ю ІМІ розповів головред видання Андрій Дихтяренко.

“Ми вирішили переграти всіх наших противників. Навіть якщо це Путін, усі його підлеглі. Ми їх переграємо і туди повернемось. У нас є стратегія”, – сказав Андрій Дихтяренко.

На його думку, щоб легше було повернути людей у бік України, варто з'ясувати їхні потреби, створити паспорти різних верств населення. 

“У них різні страхи, різні бажання, різні уявлення про те, який вигляд повинна мати справедливість. Це дуже важливе поняття. Страх, справедливість, бажання того, що вони хочуть від України”, – додав журналіст.

Він навів приклад посадовців окупаційних адміністрацій.

“Чого вони бояться найбільше? Люстрації, напевно, тому що їх можуть посадити у в'язницю. Треба доносити до них, що люстрація зачепить тих, хто дійсно вчиняв злочини. А до тих, хто робив свою справу, до прикладу був комунальником, не застосовуватимуться суворі покарання. Вже зараз потрібно пояснювати, що, коли піде Російська Федерація, ці люди втратять посади, за які вони трималися, і через те й продовжують співпрацювати з окупаційним режимом. Я б так працював”, – резюмував головред.

Як повідомляв ІМІ, “Реальна газета” не розкриває своїх джерел на окупованій території навіть усередині колективу.

Liked the article?
Help us be even more cool!