ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луганська міліція затримала журналістів телеканалу ІРТА, вимагаючи стерти відзняте відео

12.04.2012, 03:03
Правоохоронці Луганська затримали журналістів телекомпанії ІРТА, протримали їх дві години і вимагали стерти відзняте відео. Про це повідомив народний депутат Володимир Ландік 11 квітня на засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, передає “Телекритика”.

Як розповів редактор новин каналу Євген Самохвалов, інцидент стався 6 квітня, коли знімальна група телекомпанії ІРТА поїхала знімати, як виконавча служба описує машину одного зі співробітників Управління по боротьбі з торгівлею людьми ГУ МВС у Луганській області.

«Він заборгував "Теплокомуненерго" 23 тисячі, 11 років не платив. Вони знімали саму процедуру. Після цього їх попросили зайти в кабінет до начальника і закрили. Не випускали без усяких пояснень, вони там просиділи дві години. Поки я не приїхав і не почав розбиратися з прес-службою обласного МВС», - розповів Самохвалов.

Також він зазначив, що правоохоронці вимагали від журналістів стерти відео: «Однак відео не стерли. Ми відстояли його. Видали в ефір цей сюжет, коротку інформацію про те, що наших співробітників затримали і тримали протягом двох годин».

За словами Самохвалова, правоохоронці свої дії пояснювали тільки тим, що нібито журналісти випадково могли зняти оперативних співробітників. «Згодом обласна прес-служба сказала, що вони триматимуть цей інцидент на контролі і що цей співробітник  заплатить увесь борг», - додав редактор каналу ІРТА.

Заява щодо перешкоджання журналістській діяльності компанії ІРТА була надіслана до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!