ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лубінець звернувся до МОН та Нацполіції через кібербулінг школярів

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Міносвіти з проханням провести кампанії, які навчатимуть школярів протидіяти булінгу та запобігати виявам насильства. Водночас ГУНП у Дніпропетровській та Київській областях він просить вжити заходів задля усунення загроз життю і здоров’ю дітей та їхній публічній безпеці.

Про це Лубінець повідомив у телеграмі.

Він зазначив, що під час моніторингу соцмереж та інтернету виявили телеграм-канали з фотографіями дітей, погрозами, образливими коментарями. 

"У них зловмисники також закликають до фізичного й психологічного тиску. Більше того, адміністратор одного з каналів пропонує можливість видалення ганебних повідомлень. За це в дітей вимагають гроші", – розповів Дмитро Лубінець.

Такі телеграм-канали зафіксовано в Києві та Дніпрі. Але, за словами Лубінця, є ймовірність існування подібних і в інших регіонах.

"Наголошую, відповідно до Конвенції про права дитини, Конституції України та ЗУ "Про охорону дитинства", жодна дитина не може бути об'єктом незаконного посягання на її честь та гідність, усім дітям гарантується недоторканість та захист від усіх форм насильства", – зазначив Лубінець.

Він закликав батьків ставитися свідомо до загроз, які існують для дітей в інтернеті. 

"Розвиток технологій породжує з-поміж іншого й таке явище, як кібербулінг – цькування, залякування та приниження з використанням цифрових технологій", – зазначив омбудсмен.

Він наголосив, що діти мають знати, як діяти у випадках, коли стали жертвою або свідком кібербулінгу:

  • звернутися по допомогу до дорослих, яким довіряють;
  • зберегти докази (скриншоти листувань, публікацій, фото).

Лубінець нагадав, що, оскільки кібербулінг є формою насильства, батьки чи інші дорослі повинні повідомити правоохоронні органи.

Liked the article?
Help us be even more cool!