ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лобісти зі США отримали $50 тис. за інформаційну кампанію на захист Вишинського

30.09.2019, 17:00
Фото – t.me/dinamika_ria/5507
Фото – t.me/dinamika_ria/5507

Ірина Вишинська, дружина головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, оплатила послуги компанії “The Friedlander Consulting Group LLC”, яка мала організувати в США інформаційну кампанію на підтримку її чоловіка.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на мін'юст США.

Згідно з документом у базі FARA (AB-20181211-9), громадянка Росії Ірина Вишинська підписала договір із The Friedlander Consulting Group LLC 27 листопада 2018 року. Організація мала “представляти інтереси замовника щодо захисту прав журналістів в Україні, зокрема керівника порталу “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського”.

Зазначається, що Ірина Вишинська діє від свого імені, але “солідаризується”, зокрема, з директором російського державного міжнародного інформаційного агентства Россия Сегодня Дмитром Кисельовим. Вони з Кирилом Вишинським давні друзі.

До 31 січня 2019 року The Friedlander Consulting Group LLC мала провести тематичний пресзахід у Вашингтоні та забезпечити зустрічі представників замовника з членами Палати представників США, Сенату США, правозахисниками та адвокатами.

За такі послуги компанія отримала $50 тис.

Згідно з договором, ця організація також зобов’язувалася:

  • надати приміщення для організації зустрічей із членами Палати представників США, Сенату США, правозахисниками і адвокатами;
  • організувати харчування в урочистій частині заходу;
  • запросити гостей і спікерів;
  • лобіювати питання захисту свободи слова і захисту прав журналістів в Україні, зокрема Кирила Вишинського.

Крім того, виконавець мав докласти максимум зусиль для того, щоб члени Палати представників США, Сенату США, американські правозахисники та адвокати писали петиції і публічно закликали українську владу звільнити Кирила Вишинського з-під варти.

Інформацію про договір опубліковано відповідно до закону США про реєстрацію іноземних агентів (FARA). Цей закон вимагає розкриття інформації, якщо особи діють у США як іноземні агенти та проводять політичну чи квазіполітичну роботу.

На сайті The Friedlander Consulting Group LLC зазначається, що організація працює з 2001 року. Компанія базується в Нью-Йорку, надає послуги з “адвокації в уряді, зв’язків із громадськістю та організації політичних подій”.

Як повідомляв ІМІ, 28 серпня 2019 року Київський апеляційний суд випустив головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, під особисте зобов’язання.

7 вересня 2019 року Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі "35 на 35". До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко. 

Прокуратура АР Крим повідомила, що процесуальний статус керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського в кримінальному провадженні, яке розслідують українські органи прокуратури, залишається незмінним – його підозрюють у державній зраді.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!