ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму фіксують збої в роботі YouTube

В окупованому Криму понад тиждень фіксуються збої в роботі відеохостингу YouTube. Водночас кримчани масово встановлюють на свої гаджети програми для обходу блокування. 

Про це повідомляє “Суспільне Крим” з посиланням на кримське відділення міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea.

“За нашими спостереженнями, навіть блокування російською окупаційною владою в Криму таких популярних соцмереж, як Facebook та Instagram, не викликали і близько такої кількості кримчан, які починають користуватися VPN, як це сталося після уповільнення YouTube. Кримчани здебільшого не готові відмовлятися від перегляду улюблених каналів, які дивляться роками”, – повідомили активісти.

У коментарі “Суспільне Крим” житель Севастополя розповів, що проблеми з платформою YouTube спостерігаються з минулого тижня.

“YouTube працює, але не завантажуються відео, лише з VPN. Це почалося минулого тижня. Я дивлюсь з VPN. З ним все добре, без нього тепер ніяк – ні з телефона, ні з ноутбука”, – розповів він.

Крім того, в Telegram-каналі “Крымский ветер” зʼявилась інформація, що в окупованій Ялті та Алушті зафіксовано перебої в роботі Google Play.

Активісти #LiberateCrimea зазначають, що жителі Криму завантажують VPN-сервіси, які дозволяють обійти обмеження.

“Тепер більшість кримчан матимуть VPN на своїх гаджетах, що автоматично призведе до зростання відвідуваності ними інших раніше недоступних ресурсів, заблокованих Роскомнаглядом. А отже – альтернативної вільної інформації у кримчан побільшає. Такого результату у Кремлі явно не очікували”, – повідомили в #LiberateCrimea.

Водночас джерело зазначає, що Кремль посилюватиме заходи щодо зниження можливостей використання VPN на підконтрольній йому території.

Блокування YouTube у Росії та на окупованих нею територіях

Як повідомляв ІМІ, на окупованій частині Донецької області України значно сповільнилася швидкість YouTube через відповідне рішення РФ.

Раніше російські медіа повідомляли, що влада РФ повідомила всіх найбільших операторів зв'язку в країні про вповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобітів на секунду.

Компанія YouTube зіткнулася з жорсткою критикою з боку Росії у звʼязку з видаленням каналів, що транслювали російські державні медіа. Росія також неодноразово штрафувала Google за невидалення контенту, який у Росії вважається незаконним або небажаним.

YouTube після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заблокував канали багатьох російських пропагандистів.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!