ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Le Figaro: Дурову продовжили арешт до 28 серпня

Павло Дуров. Фото – vk.com / durov

Арешт засновника платформи Telegram Павла Дурова продовжено до 28 серпня, повідомляє французьке видання Le Figaro. Дурова допитують у зв’язку з 12 порушеннями, пов’язаними з “організованою злочинністю”.
Серед порушень, що розглядаються:

  • співучасть в адмініструванні онлайн-платформи для здійснення незаконних транзакцій у складі організованої групи;
  • зберігання та поширення зображень неповнолітнього з педофільським характером;
  • порушення законодавства щодо наркотиків;
  • шахрайство в складі організованої групи;
  • відмивання грошей, отриманих унаслідок злочинів;
  • надання криптографічних послуг, що забезпечують конфіденційність, без відповідної декларації.

Слідчі судді, відповідальні за цю справу, доручили розслідування Центру боротьби з цифровими злочинами (C3N) та Національному офісу з боротьби із шахрайством (Onaf).
Слідчі також допитали охоронця та асистентку Дурова, після чого їх відпустили.
Як зазначає BFMTV, правосуддя також розглядає в цьому судовому розслідуванні звинувачення у “відмові надати на запит уповноважених органів інформацію або документи, необхідні для здійснення та використання перехоплень, дозволених законом”.
Це звинувачення пов’язане з численною критикою на адресу Telegram, який регулярно відмовляється співпрацювати з органами влади країн, де застосунок доступний, наприклад, у переданні даних про порушників.

Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на різні тлумачення арешту Павла Дурова та наголосив, що це “жодним чином не є політичним рішенням”.

“Франція більш ніж будь-коли віддана свободі вираження думок і спілкування, інноваціям і підприємницькому духу. І так буде надалі. У правовій державі свободи здійснюються в межах, встановлених законом, для захисту громадян і дотримання їхніх основних прав як у соціальних мережах, так і в реальному житті”, – написав Макрон у соцмережі Х.

Він зазначив, що забезпечення дотримання закону належить виключно до компетенції судової системи, яка діє незалежно.

“Арешт президента Telegram на території Франції відбувся в межах судового розслідування, що триває. Це жодним чином не є політичним рішенням. Рішення залишається за суддями”, – наголосив президент Франції.

Затримання Павла Дурова у Франції

Як повідомляв ІМІ, французькі судові органи продовжили 25 серпня термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова після його арешту в паризькому аеропорту. Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх (OFMIN) у межах попереднього розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат партії “Голос” Ярослав Юрчишин зазначив, що наразі Україна спостерігатиме за розвитком подій навколо арешту Павла Дурова й регуляції платформи Telegram в Україні. Він також висловив сподівання, що українські спецслужби вже ведуть переговори з французькою владою, щоб хоча б частково отримати доступ до результатів слідства щодо Дурова.

Liked the article?
Help us be even more cool!