ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лауреатом премії Гонгадзе – 2023 став Богдан Логвиненко

22.05.2023, 09:53

Лауреатом Премії імені Георгія Гонгадзе став журналіст, письменник, ведучий і засновник проєкту Ukrainer Богдан Логвиненко. Про це повідомляється на сайті премії.

Премію вп’яте вручили 21 травня в Києві.

Під час отримання відзнаки Богдан сказав:

“До появи Ukraïner я почував себе в меншості. Людиною, яка намагається зсередини змінити журналістську етику, розповідати про внутрішню корупцію. Це премія на честь журналіста, який також відчував себе у меншості серед колег, які за інерцією совєтської пропаганди служили своїм власникам, політикам, правлячим партіям. Безкомпромісність у питаннях співпраці з ворогом, російським колоніалізмом, української ідентичності – це те, що ми отримали в спадок від Георгія Гонгадзе. Премія – це кредит довіри і відповідальність за цей спадок”.

Окрім Богдана Логвиненка, фіналістами премії за 2023 рік стали воєнний кореспондент, засновник проєкту Donbass Frontliner Андрій Дубчак та редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко.

Лауреат премії отримує пам’ятну відзнаку – статуетку, яка відбиває ідею премії, а також винагороду 100 тис. гривень.

У 2016 році Богдан Логвиненко заснував проєкт Ukraїner. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну медіа перезапустило всі свої канали комунікації, що почали мовити про війну Росії проти України для української та закордонної аудиторії. Одним з найважливіших пріоритетів для Ukraїner стали оповіді про незламність українців, розказані різними мовами на різних платформах. Богдан Логвиненко є співавтором документального проєкту та книги “Деокупація” про опір людей на деокупованих територіях України. Він також був фіналістом Премії імені Георгія Гонгадзе у 2020 році.

Під час церемонії вшанували українських журналістів, які загинули внаслідок російської агресії. Після 24 лютого 2022 року загинуло 58 українських та іноземних медійників.

Вручення нагороди відбулося в Мистецькому арсеналі, захід традиційно вели журналісти Юрій Макаров і Ольга Сніцарчук. Учасниками церемонії також стали лауреати премії попередніх років Вахтанг Кіпіані, Мирослава Барчук, Євген Малолєтка та Мстислав Чернов, а також президент Українського ПЕН Володимир Єрмоленко.

Премія імені Георгія Гонгадзе – нагорода для незалежних журналістів, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи, Києво-Могилянською бізнес-школою та виданням "Українська правда".

Премію вручають раз на рік 21 травня – у день народження журналіста Георгія Гонгадзе.

Liked the article?
Help us be even more cool!