ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія заблокувала декілька проросійських порталів

Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) закрила доступ ще до кількох прокремлівських порталів, які прославляли злочини, скоєні Росією, і поширювали ворожу Латвії інформацію, повідомляє Delfi.

Компетентні установи проінформували NEPLP про сайти rvio.histrf.ru, kuban24.tv, obzor.io, радиогордость.рф, kubnews.ru, bloknot.ru, business-gazeta.ru, під час перевірки яких було встановлено, що ці портали використовуються для підтримки агресивної пропаганди Росії, зокрема для поширення спотвореної та хибної інформації про війну Росії проти України й воєнні злочини, скоєні Росією, та їхнього виправдання.

Інтернет-провайдери повинні негайно заборонити доступ до сайтів та їхніх доменних імен, надсилаючи своїх користувачів до інформаційного повідомлення nelegalssaturs.lv.

З початку війни в Україні NEPLP заблокував уже десятки сайтів, які поширюють на території Латвії контент, що загрожує національній безпеці.

Як повідомляв ІМІ, Латвія регулярно блокує російські пропагандистські ресурси.

28 вересня 2023 року Сейм Латвії ухвалив Концепцію національної безпеки, яка, зокрема, передбачає з 2026 року заборону Латвійському телебаченню та Латвійському радіо мовити російською мовою. 

У травні Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) закрила доступ до проросійського порталу, який поширював проти Латвії ворожу інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!