ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвійський регулятор заборонив ще один проросійський сайт

Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) закрила доступ до проросійського порталу, який поширював проти Латвії ворожу інформацію, повідомляє Delfi.

Як зазначає медіарегулятор, одна з установ звернула їхню увагу на зміст сайту pravda-lv.com. З'ясувалося, що його автори поширюють висловлювання, спрямовані проти Латвії та її найближчих союзників. Також на сайті висловлюється підтримка Росії та її союзникам.

“На сайті поширюється спотворена та неправдива інформація про війну в Україні та дії Росії на окупованих територіях. На сайті також поширюється мова ворожнечі та інформація, спрямована на дискредитацію Латвійської держави, України та НАТО”, – зазначає медіа.

Регулятор заблокував ресурс, адже “подібна інформація в латвійському інформаційному просторі може створити хибне враження про світові події, негативно вплинути на співіснування різних груп населення в Латвії та загрожувати національній безпеці країни”.

Провайдери інтернету повинні негайно заборонити доступ до сайту та його доменних імен.

Як повідомляв ІМІ, Латвія регулярно блокує російські пропагандистські ресурси.

28 вересня 2023 року Сейм Латвії ухвалив Концепцію національної безпеки, яка, зокрема, передбачає з 2026 року заборону Латвійському телебаченню та Латвійському радіо мовити російською мовою. 

Liked the article?
Help us be even more cool!