ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія із 16 липня забороняє в'їзд зареєстрованих у Білорусі автівок

Фото – Viesturs Radovics, DELFI

Із 16 липня до Латвії заборонено в'їжджати особам на зареєстрованих у Білорусі легкових авто. Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Державну податкову службу (VID).

Це обмеження запроваджено в межах восьмого пакета санкцій Європейського Союзу, в рамках якого введено обмеження також щодо Білорусі через підтримку війни РФ проти України. 

Заборонено в'їжджати на таких авто до ЄС через прикордонні пункти перетину кордону Латвії з Білоруссю та Латвії з Росією. Заборона набирає чинності відразу після опівночі.

Наразі заборонено ввозити з Білорусі такі товари, які дозволяють Білорусі диверсифікувати джерела доходів, завдяки чому країна може брати участь в агресії Росії проти України. Це стосується вироблених у Білорусі чи експортованих з Білорусі товарів, включно з легковими автомобілями.

Особі із зареєстрованим у Білорусі транспортним засобом доведеться повернутися назад до країни, з якої вона планувала в'їхати до Латвії.

У разі якщо особа відмовиться виконувати вказівки митних органів, включно з поверненням до Білорусі чи Росії, відповідно до митних нормативних актів можуть ухвалити рішення про конфіскацію транспортного засобу.

Водночас заборона на в'їзд не поширюватиметься на призначені для використання дипломатичними та консульськими установами транспортні засоби,  включно з делегаціями, посольствами та місіями.

Крім того, планується, що в разі використання незареєстрованого в Латвії білоруського транспортного засобу в дорожньому русі він буде конфіскований та переданий безоплатно Україні для загальної підтримки українського суспільства в боротьбі з агресором.

Як повідомляв ІМІ, у травні та червні Литва вже не пропускала з Росії вагон, на якому була намальована літера Z, що використовується російською армією під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!