ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До Литви не пустили з РФ вагон із літерою Z

До Литві не пустили з Росії вагон, на якому була намальована літера Z, що використовується російською армією під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє LRT з посиланням на вантажну транспортну компанію LTG Cargo.

Такий вагон, що прибув на литовську територію, співробітники компанії помітили 14 травня на прикордонному пункті Кена. Вагон негайно відчепили, оскільки цей знак використовується російською армією.

Це вже друга за останні кілька днів спроба провезти вагон з подібним маркуванням через литовську територію. Минулого тижня на прикордонному пункті Кена від вантажного потяга, що перевозив товари до Калінінградської області Росії, теж відчепили вагон з маркуванням Z.

У Литві вагони, що не відповідають положенням Адміністративного кодексу країни, заборонено приймати до перевезення її територією. Символ Z, який вважається пропагандою військової агресії та воєнних злочинів проти людяності, додано до списку символів, яким не відповідає таке маркування, ще 2022 року.

Як повідомляв ІМІ, Кабінет Міністрів України заборонив замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну – літери Z та V. Така заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!