ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва знову не пустила до країни російський вагон з літерою Z

До Литви знову не пустили російський вагон, на якому була намальована літера Z, що використовується російською армією під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, повідомляє Delfi.

Потяг з таким вагоном, що прибув на литовську територію з Білорусі, співробітники транспортної компанії LTG Cargo помітили на прикордонному пункті Кена. Вагон відчепили й повернули до Білорусі.

За даними транспортної компанії, із середини травня цього року це була вже третя спроба провезти через Литву вагон з таким символом.

Вагон із символом Z, який не пустили до Литви. Фото – delfi.lt

Згідно з чинним законодавством Литви, перевезення територією країни вагонів з такими розпізнавальними знаками заборонено. До списку заборонених символів Z внесли 2022 року. Він означає російську військову агресію та пропаганду воєнних злочинів. Працівники LTG Cargo і прикордонники постійно стежать за складами, що в'їжджають на територію Литви. Усі написи на вагонах, що перевозяться територією Литви, повинні відповідати вимогам місцевих законів.

Як повідомляв ІМІ, у травні Литва вже не пропускала з Росії вагон, на якому була намальована літера Z, що використовується російською армією під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!